Glasnogovornica gradonačelnika Ljubljane je Istranka!

0
Sania Huskić Hočevar
Sania Huskić Hočevar

U niz Istranki koje su ostvarile uspješnu karijeru u inozemstvu može se ubrojiti i Sania Huskić Hočevar, koja je već neko vrijeme šefica odjela za odnose s javnošću ljubljanskog gradonačelnika Zorana Jankovića. Kako je naša Istranka dospjela do te odgovorne funkcije?

Sania Huskić Hočevar mladost je provela u naselju Kature u Labinu. Kao pripadnica jedne od posljednjih generacija koje su adolescenciju živjele u Jugoslaviji, mogla je bez prepreka studirati u Ljubljani. Nakon završene srednje škole u Labinu, upisala je Sveučilište u Ljubljani, gdje je i diplomirala, te poput mnogih svojih vršnjaka, ostala živjeti u Sloveniji i tamo zasnovala obitelj. Do početka 1990-ih bilo je, naime, sasvim uobičajeno da Istrani odlaze na studij u Ljubljanu, koja je bila geografski bliža i dostupnija od Zagreba. Naročito su bili popularni tehnički i prirodoslovni fakulteti.

Sania Huskić Hočevar se i danas povremeno može vidjeti na Labinštini, gdje dolazi u posjet roditeljima. U Ljubljani je Huskić Hočevar bila uz Zorana Jankovića, inače čelnika stranke Pozitivna Slovenija, i u vrijeme kada je dotični proživljavao zasigurno neke od najtežih dana u svojoj karijeri. Naime, 2012. godine Janković se našao u središtu afere u sklopu koje je kazneno prijavljen, a policija mu je pretražila kuću te posjetila zgradu Grada Ljubljane. Izjave je tom prilikom davala i naša Istranka, danas i Ljubljančanka Sania Huskić Hočevar. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa