Grad Pula i Županija šire kapacitete

Dom za starije Alfredo Štiglić dobiva novih 98 mjesta

0
Boris Miletić, Valter Flego i Vesna Grubišić-Juhas
Boris Miletić, Valter Flego i Vesna Grubišić-Juhas

U Komunalnoj palači 15. studenog održana je konferencija za medije na kojoj su gradonačelnik Pule Boris Miletić, župan Istarske županije Valter Flego i ravnateljica Doma za starije Vesna Grubišić-Juhas potpisali Sporazum o financiranju i kreditnoj suradnji na projektu uređenja i dogradnje Doma za starije i nemoćne osobe „Alfredo Štiglić“. Pri tome Grad i Županija ravnopravno sudjeluju u realizaciji projekta.

"Grad Pula dugoročno se opredijelio za unaprjeđenje kvalitete skrbi za starije osobe na području Pule. Postojeći bi se zastarjeli sustav zbrinjavanja starijih i nemoćnih osoba na razini države trebao reformirati i prilagoditi mogućnostima građana, odnosno ekonomskom cenzusu. Jedini način za ostvarenje boljeg životnog standarda je međusobna suradnja, u ovom slučaju grada i županije, te vjerujem kako bi ovakvi projekti bili lakše financijski izvedivi da se u njih aktivnije i pravednije uključi država“, poručio je gradonačelnik Pule Boris Miletić te izrazio zadovoljstvo što se Grad Pula ovim Sporazumom aktivno uključuje u sufinanciranje troškova uređenja i nadogradnje Doma.

"Jasno je da su potrebe zajednice već neko vrijeme takve da osim izvan institucionalne, trebamo razvijati i institucionalnu skrb. Upravo radi toga, Županija u suradnji s gradovima i općinama ulaže značajna financijska sredstva u razvijanje ovog oblika skrbi te u ovome mandatu želimo realizirati konkretne aktivnosti za naše umirovljenike koji su nas zadužili svojim cjeloživotnim radom. Projektom nadogradnje Doma za starije i nemoćne osobe „Alfredo Štiglić“ proširujemo kapacitet Doma za novih 98 mjesta na dvije postojeće lokacije – u Krležinoj i Mažuranićevoj ulici", istaknuo je župan istarske županije Valter Flego te zahvalio Gradu Puli na suradnji i potpori u realizaciji projekta.

Ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Vesna Grubišić-Juhas naglasila je kako u Domu svi željno očekuju početak radova i proširenje kapaciteta, kao i uređenje postojećeg smještaja s ciljem da se korisnicima osigura još veća razina ugođaja kroz prenamjenu trokrevetnih u dvokrevetne sobe.

Radovi su planirani na dva objekta. Započet će se s preuređenjem depandanse u Mažuranićevoj ulici, što je neophodan preduvjet za dogradnju „nebodera“ budući da se dio korisnika za vrijeme radova mora izmijestiti iz postojećeg objekta. Dogradnja podrazumijeva povećanje smještajnog kapaciteta sa sadašnjih 18 na 46 mjesta. Nakon toga, krenut će se i s rekonstrukcijom i izgradnjom postojećeg nebodera u Krležinoj ulici gdje će se kapacitet proširiti za ukupno 70 novih mjesta. Ukupna je procjena troškova radova s PDV-om 41,7 milijuna kuna.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SPREMAČ/ICA - CLEANER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA-ŠANKIST/ICA / WAITER-BARTENDER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA - WAITER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA / ANIMATOR

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA