IDS organizira konferenciju liberala u Pazinu

0
Uoči jedne od prijašnjih konferencija
Uoči jedne od prijašnjih konferencija

„Supsidijarnost u Europskoj uniji: Praksa dobrog upravljanja“ tema je ovogodišnje Međunarodne konferencije liberala  (ILC – International liberal conference), koja će se održati u subotu, 18. studenoga u prostorijama Spomen doma u Pazinu, s početkom u 9 sati.

Konferencija će biti otvorena za javnost, a organizira je Istarski demokratski sabor u suradnji sa ALDE Strankom i Zakladom Friedrich Naumann.

Konferencija predstavlja IDS-ov najvažniji međunarodni događaj godine, a novost ovogodišnjeg ILC-a jest da će konferencija po prvi puta održati u Pazinu. I ove će godine konferencija okupiti lidere liberalnih i regionalnih političkih stranaka Jugoistočne Europe, predstavnike raznih međunarodnih političkih organizacija iz Mađarske, Slovenije, Rumunjske, Crne Gore, BiH i Srbije te brojne predstavnike najrelevantnijih liberalnih stranaka iz Hrvatske.

U fokusu osmog izdanja ILC-a bit će vrijednosti supsidijarnosti u Europskoj uniji, a sažet će se i prakse dobrog upravljanja iz perspektive liberala. Ovogodišnja tema jedna je od najaktualnijih političkih pitanja ne samo u Hrvatskoj, već i u cijeloj Europi, a cilj IDS-ove konferencije jest omogućiti forum za raspravu na međunarodnoj razini.  Time IDS ponovno potvrđuje da, iako mala stranka za europske pojmove, uspijeva biti most između Europske unije i Jugoistočne Europe.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić svoj će politički osvrt na temu supsidijarnosti dati na samom početku konferencije, koja će biti podijeljena na dva djela. U prvom djelu konferencije, na temu „Supsidijarnost u EU – Razvojne mogućnosti i suvremeno upravljanje“ govorit će istarski župan i član Odbora regija Europske unije Valter Flego, zastupnik IDS-a u EP-u Ivan Jakovčić, Vesna Pusić (GLAS), Marijana Puljak (Pametno) te predstavnici HNS-a i HSLS-a.

U drugom djelu govorit će se o jačanju supsidijarnosti u zemljama jugoistočne Europe kao preduvjetu razvoja. Na toj panel diskusiji sudjelovat će Gašper Koprivšek (ALDE Bureau, SMC Slovenija), Nenad Čanak (LSV Vojvodina), Amir Husarić (LDS BiH), Nermina Vehabović-Rudež (Naša Stranka BiH), Teodor Gui (ALDE Romania), Ammar Borančić (LPCG Crna Gora) te mnogo drugi. Na kraju konferencije, IDS će obavijestiti javnost o zaključcima VIII. izdanja Međunarodne liberalne konferencije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa