Srednjoškolci iz Pazina snimili najbolji film o knjižnici (video)

0
Foto: Youtube
Foto: Youtube

Najbolji promotivni film o knjižnici o svojoj su školskoj knjižnici snimili učenici Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina. Objavljeno je to na središnjoj svečanosti Dana hrvatskih knjižnica u Knjižnici i čitaonici grada Preloga 10. studenog.

Autori filma su Ana Mendica i Berto Lušetić, a voditelj njihove video grupe je Igor Dobrić. Priznanje za sjajan video uradak Magdi Rimanić, knjižničarki u Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile, uručila je Marija Šimunović u ime Povjerenstva za obilježavanje Dana hrvatskih knjižnica.

„Kroz film možemo doživjeti koliko knjižničari poput Magde Rimanić kod djece i mladih pridonose razvoju ljubavi za književnošću i znanjem, ali i koliko je knjižnica daleko više od mjesta gdje se skladište knjige. Knjižnica u Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile živo je mjesto gdje se posuđuju knjige, uči, druži, održavaju izložbe, pub kvizovi te još mnogo toga. Prepoznali su to i oni koji su putem Facebooka glasovali upravo za ovaj video“, istaknula je Dunja Holcer, predsjednica Hrvatskoga knjižničarskog društva.

Dunja Holcer prizanje za Knjižnicu godine uručila je Maji Lesinger, ravnateljici Knjižnice i čitaonice grada Preloga.

Ovogodišnji se Dan hrvatskih knjižnica održava pod sloganom „Knjižnica za sve nas. Dođi i ti. Okreni stranicu!“ Tim se sloganom osnivače, korisnike, suradnike i širu javnost želi potaknuti ne samo na promišljanje o tome što knjižnica znači za njih i njihovu zajednicu, već i na zagovaranje širenja i osuvremenjivanje hrvatskih knjižnica kao mjesta na kojima svatko može pronaći potrebne izvore za stjecanje novih znanja i vještina te prostor za susrete sa suradnicima i prijateljima. Video s Youtubea u nastavku.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa