Udruga Hoću-Mogu: samostalnost je njihova budućnost

0

Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci posjetila je zajedno pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvirom Krizmanić Marjanović i pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije Sonjom Grozić-Živolić  Udrugu Hoću-Mogu koja provodi drugu godinu za redom projekt Samostalnost je naša budućnost u Puli.

Projekt je osmišljen i napisan po uzoru na izvorni projekt "Autonomia" udruge Down DADI iz Padove. Obuhvatio je 9 djece, podijeljene u 2 skupine obzirom na sličnost i specifičnost teškoća djece.
Partneri u projektu su Škola za odgoj i obrazovanje Pula i Centar Liče Faraguna Labin. Projekt je u 2017. godini financijski podržan javnim sredstvima Istarske županije i Grada Pule .

Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci družila se s djecom koja su joj pripremila čaj, ponudila kolače i pripremili posebne poklone te su ugodno razmijenjivali informacije i obećali si da se vide ponovno na nekom druženju.

Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju „Hoću – Mogu“ Pazin registrirana je u siječnju 2015. godine, a osnovana je od strane roditelja djece s različitim teškoćama u razvoju s područja cijele Istarske županije. Ideja o osnivanju ove Udruge potaknuta je istinskom potrebom i ljubavlju roditelja da svojoj djeci s teškoćama svijet učine ljepšim i pristupačnijim.

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa