Priveden pulski policajac: Zadržavao novac od kazni za sebe

0
Zgrada PU istarske u Puli
Zgrada PU istarske u Puli

Djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta PU istarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim policajcem iz postaje prometne policije Pula te su utvrdili sumnju da je počinio kaznena djela krivotvorenje službene ili poslovne isprave i zlouporaba položaja i ovlasti.

Policijskog službenika sumnjiči se da je od 4. travnja prošle godine do 5. srpnja ove godine, za utvrđene prometne prekršaje, od prekršitelja naplaćivao veći iznos novčane kazne nego je isti razdužio u službenim evidencijama policijske postaje. Pritom je netočno prikazivao manji iznos naplaćenih novčanih kazni te pravnu kvalifikaciju utvrđenih prometnih prekršaja, a razliku između naplaćene i razdužene novčane kazne zadržavao je za sebe. Na taj je način, prema zasad utvrđenom, ostvario protupravnu imovinsku korist od više stotina kuna. Policijski službenici nastavljaju s provjerama kazni koje je policijski službenik naplaćivao.

Načelnik policijske uprave donio je 8. studenoga rješenje, kojim se policajac udaljava iz službe zbog sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti iz člana 96. stavka 1. točke 3. Zakona o policiji. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 36-godišnjak je jutros priveden u pritvorsku jedinicu PU primorsko-goranske, a protiv njega je podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa