Probne količine: Maslinovo ulje Agrolagune putuje za Ukrajinu

0
Ivica Pirić s predsjednikom Ukrajinske gospodarske komore (foto: Jutarnji list)
Ivica Pirić s predsjednikom Ukrajinske gospodarske komore (foto: Jutarnji list)

Prve količine hrvatskih ribljih konzervi, a ubrzo, kako sada stvari stoje, i maslinova ulja, uskoro će se naći na policama vodećih trgovačkih lanaca u Ukrajini - Fozzyja i ATB-a, potvrdilo je Jutarnjem listu nekoliko sugovornika izravno uključenih u ugovaranje poslova s ukrajinskim maloprodajnim lancima.

Led je probila Sardina iz Postira na Braču, koja je prije nekoliko dana sklopila ugovor s ukrajinskim maloprodajnim lancem, na temelju kojega će put Ukrajine vrlo brzo krenuti 40.000 njezinih konzervi. Veliku pomoć u nastupu na ukrajinskom tržištu Sardini je, ističe Gabela, pružio Ivica Pirić, počasni ukrajinski konzul i predstavnik Ukrajinske gospodarske komore za područje bivše Jugoslavije, koji živi na relaciji Split - Kijev - Dnjepar, donosi Jutarnji.

Upravo su Pirićeve veze u toj zemlji i poznavanje tamošnjeg tržišta bili među ključnim faktorima za Sardinin nastup na ukrajinskom tržištu. Na ukrajinsko bi tržište vrlo brzo mogla i istarska maslinova ulja koja proizvodi porečka Agrolaguna. U Agrolaguni su nam jučer potvrdili da razgovaraju o nastupu na ukrajinskom tržištu i pripremaju ga, ali ističu da još ništa nisu potpisali. I oni kažu da bi to zasad bile samo probne količine, piše Jutarnji.

- Postoji interes i razgovara se o tome, no ništa još nije potpisano - rekao nam je sugovornik iz Agrolagune. No, Pirić ne sumnja da će se na policama ukrajinskih supermarketa naći i vina Agrolagune. - Kamion koji Fozzy Grupa šalje po prvu količinu konzervi Sardine pokupit će i maslinovo ulje Agrolagune - kaže Pirić za Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa