stiže martinje

Pazite na alkohol: Cijeli studeni i prosinac pojačane kontrole prometa

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Policija je najavila da će u studenom i prosincu, a naročito tijekom Martinja, provoditi pojačan nadzor alkoholiziranosti vozača, a uz to dodatno će ih kontrolirati i na prisutnost droga u organizmu. U noćima s 10. na 11. studenoga te 11. na 12. studenoga, kao i s 12 na 13. studenoga od 22 do 6 sati provest će se prometne akcije kontrole alkoholiziranosti vozača.

Pored spomenutih prometnih akcija, policija će u dane vikenda pojačano  kontrolirati vozače na alkohol i prema vozačima koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola poduzimat sankcije propisane zakonom. Nadzor vozača provodit će se na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno iskazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja i događanja prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola, na način da će se uspostaviti veći broj kontrolnih točaka, koje će se u vrijeme provođenja akcija češće mijenjati.

U ove ciljane aktivnosti bit će uključen maksimalan broj policajaca, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa (uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, testeri za droge, uređaji za nadzor brzine).

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa