Lovio orade pa umalo završio u bolnici: 'Ajmo mu spasit ruku'

0
Foto: Ribolov na Jadranu
Foto: Ribolov na Jadranu

Masimo Višković je široko poznata faca u ribolovnim krugovima širom Jadrana te konstantne objave punih kanti liganja, zubataca, orada ….na njegovom Facebook profilu rijetko koga ne ostavljaju bez daha. Čovjek od mora odnosno odrastao uz roditelje ribare pa nije ni čudna tolika ljubav koja je definitivno iznadprosječna. Skroman i pun energije, uvijek spreman pomoći savjetom kako ovo, kako ono, a o ribolovu je spreman pričati danima, jednostavno opčinjen ribolovom, piše Ribolov na Jadranu.

Da, more i ribolov su njegov život, kojima se potpuno predaje, (a koji put to graniči s ludosti) uživa u trenutku, zna što radi i to što radi, radi dobro. Magistrirao je lignje i orade, a sa zubacima se igra u toplijem dijelu godine. Definitivno osoba od koje se ima što čuti i naučiti. Partner u pustolovinama mu je David Diminić, a zajedno čine tim koji nižu odlične rezultate, a uz to se i odlično zezaju. Konstantan smijeh i provociranje jedan drugog realnost je na barci tako da atmosfere definitivno ne fali, piše Ribolov na Jadranu.

Naše druženje i ribolovi ušli su u treću godinu, dijelimo već lijepe zajedničke priče, konstantno razmjenjujemo iskustva, družimo se i da, sada definitivno imamo prijateljstvo kako samo ribiči mogu imati. Lani, negdje u ovo vrijeme, Masimo mi je poslao sliku svojih ruku odnosno (glavnog) prsta na koje je lovio orade. Naime, prst je odavno bio spreman za hospitalizaciju jer otvorene rane od usječenog najlona debljine 0,40mm ostavljale su duboke, tamne i bolne tragove. Čovjek me uvjerava da ne osjeti griz orade na štapu nego jedino i samo na prstu, a na prstu ih opet toliko dobro osjeti da se vidi po dubokim ranama koje mirišu na bolnicu. I ne želi se krstit. Prst i gotovo. Poslao sam Mladenu fotku Masimovog prsta, a njegov komentar je bio “ajmo mu spasit ruku”. Mladenov Berlingo brzo je bio pun “lijekova” i drugu večer Masimo je od Chache  uz ostalo dobio Alpsov jednodjelni štap i rolu, lijepi komplet jako dobro iskoristiv na oradama, a po potrebi i za neke druge tehnike. “Masimo ne zezaj se, ovo je ozbiljno” bile su Chachine riječi, donosi Ribolov na Jadranu.

Masimo ko Masimo, skroman i sramežljiv, ozbiljno je shvatio poklon i uz dosta truda i prilagodbe savladao tehniku ribolova orade štapom što nam je jako lijepo demonstrirao ove godine. Inače, štap je prije koristio samo za lignje, ali…..čovjek uči dok je živ. Sad je imao i ozbiljan komplet za orade, a uz puno truda i psovki štap mu je danas produžena ruka. Uz štap Mladen mu je poklonio i Icey-Tek jaceru da ima gdje spremati ulov. Orade i memorijalna lignjada “Boris Babić” opet nas su nas okupile u Koromačnom, a doček u Davidovoj konobi uz orade s gradela bio je samo nagovještaj prelijepih par dana, piše Ribolov na Jadranu. Cijeli članak na ovom linku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa