grad i udruge pozivaju:

Dođite na komemoraciju kod Spomenika palim borcima u Puli!

0
S jedne od komemoracija kod Spomenika palim borcima
S jedne od komemoracija kod Spomenika palim borcima

Predstavnici  NVO HOMO, Županije istarske, Grada Pule, udruge antifašističkih boraca NOB-a Istre položiti će vijence palim borcima, antifašistima i odati počast njihovoj hrabrosti i žrtvi koju su dali za slobodu svih građanki i građana Istre i Hrvatske. Dogodit će se to 9. studenog u 11 sati, na Spomeniku palim borcima na Rivi - Pula.

'Njihova je žrtva univerzalno ljudska i nadrasta nacionalnu pripadnost. Svjedoci smo zanemarivanja njihove žrtve i umanjivanje značaja antifašističkog pokreta u društvu i državi u kojem sada živimo, u Republici Hrvatskoj. Pozivamo na sjećanje i pozivamo na poštivanje dostojanstva žrtava nacističkog i svih kolaboracijskih režima, tako i ustaškog. Pozivamo na jasnu osudu svega što je upravo hrvatska inačica nacizma značila. Pozivamo na osudu neprekinutog uništavanja antifašističkih spomenika, na osudu govora mržnje i svih drugih pojava koje umanjuju našu mogućnost nazivanja stvari pravim imenom a to je fašizam koji se budi i ponovo prijeti. Pozivamo također i na osudu nasilja nad jednim pismom – ćirilicom, a to nasilje nad pismom je također fašizam", poručili su organizatori HOMO - Udruga za zaštitu ljudskih prava i građanskih sloboda Pula, Županija Istarska i Grad Pula te Udruga antifašističkih boraca NOB Istre.

"Svatko u ovom društvu tko ne vidi važnost obilježavanja Kristalne noći, onaj tko ne razumije oprez i budnost gotovo 73 godine nakon završetka Drugog svjetskog rata, pripada onima koji su neodgovorni i prema sebi, prema svojoj djeci  i njihovoj budućnosti. Pozivamo sve građanke i građane Pule da se  odazovu pozivu i svojim odazivom potvrde svoje antifašističko opredjeljenje", navodi se u pozivu koji potpisuju HOMO -Udruga za zaštitu ljudskih prava i građanskih sloboda Pula, Županija Istarska i Grad Pula te Udruga antifašističkih boraca NOB Istre.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa