Porečan siromašnom Banijcu darovao motornu pilu i hladnjak

0
Foto: Novosti
Foto: Novosti

U životu imam samo tri želje: mostić preko potoka Obručine da mogu doći do kuće, motornu pilu i frižider. No kako je krenulo, mislim da ih neću ostvariti, kazao nam je zimus Dušan Drekić iz banijskoga sela Mali Gradac. Stoga njegovu čuđenju i iznenađenju nije bilo kraja kad je prije nekoliko dana pred naherenom kućom u kojoj živi zatrubio žuti dostavni kombi, pišu Novosti.

- Jeste li vi Dušan Drekić? – zapitao ga je dostavljač, a on je, sve u strahu da su mu stižu uplatnice za nekakav novi namet, jedva prozborio da jest. - Potpišite onda ovdje, netko vam iz Poreča šalje hladnjak i motorku - kazao je čovjek, istovario mu pakete pred kuću, pa odjurio ni rakiju ne popivši, pišu Novosti.

Dušan ostade sam pred kućom, još uvijek zbunjen i ne razumijevajući što se to dogodilo, pa nesvjesno pogleda u nebo, kao da traži nekakvu potvrdu da su pila i frižider zaista njegov dar odonud – i to dar koji stiže u najboljem trenutku, u vrijeme dok se hrana učas kvari uslijed nesnosne vrućine i dok se drva za ljutu zimu već počinju sjeći. No nije prošlo ni dva-tri dana od tog čuda, da bi se u jednom običnom telefonskom razgovoru razjasnio taj ‘pogodak s nebesa’. Nazvao Dušana čovjek iz Poreča, lijepo se predstavio i objasnio mu kako mu je oba uređaja poslao ponukan reportažom objavljenom u Novostima. Ostavio mu je pritom svoj broj, zamolivši ga da drugima ne otkriva ni njegovo ime ni dobrotu, pa namah prekinuo, toliko brzo da mu se daroprimatelj nije stigao pošteno ni zahvaliti. A kako je vidno dirnuti Drekić ipak prekršio tajnu, nije nam preostalo drugo nego da sami nazovemo Poreč i doznamo štogod više o dobroj duši i njezinim motivima da nepoznatom čovjeku bez prisile daruje stvari značajne upotrebne i materijalne vrijednosti, pišu Novosti.

- Da, ja sam Dušanu poslao frižider i pilu. Nisam nikakav bogataš, jednostavno me dirnula priča u Novostima. Običan sam čovjek i na svakojake načine preživljavam, ali mislim da se nečega moram i odreći ako je to od velike važnosti i za potrebe nekoga u nevolji. Nemojte, molim vas, navoditi moje ime: ovo je dar od srca i tako neka ostane, nikad ne znamo što sve nas u životu čeka – objasnio je Porečan svoj humani čin za Novosti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa