Roženice uspješne na festivalu u Zagrebu

0
Zbor Roženice
Zbor Roženice

Zahvaljujući Centru za kulturu i informacije Maksimir i glazbenim zanesenjacima Centra za glazbu Zagreb, u Zagrebu se od 4. studenog pa sve do 16. prosinca 2017. održava Festival glazbe Zagreb 2017, sa nizom zanimljivih događanja, među kojima je i Natjecanje zborova i vokalnih sastava, održano 4. studenog u maloj dvorani koncertne dvorane Vatroslav Lisinski.

Članovi mješovitog pjevačkog zbora Roženice, predvođeni dirigenticom Ines Kovačić Drndić, odlučili su se još jednom, dijelom svojeg bogatog repertoara, okušati pred prosudbenom komisijom, koju su sačinjavali vrsni glazbeni autoriteti u hrvatskoj zborskoj glazbi, Josip Jerković, Dražen Jerković, Zdravko Šljivac i Luka Vukšić, u kategoriji P - Slobodno vokalno višeglasje, i ponovo bili uspješni. Među 12 prijavljenih zborova, osvojili su 3. mjesto i srebrnu plaketu, čime je nastavljen niz uspješnih predstavljanja pazinskog zbora na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Pored priznanja u vidu plaketa brončanog, srebrnog i zlatnog sjaja, organizator je pojedinim zborovima dodijelio i posebna priznanja. Jedno od takvih je i poziv za sudjelovanje na koncertu Božić u Ciboni 2017., koje je, na radost članova zbora, upućeno upravo Mješovitom pjevačkom zboru Roženice. Spiritus movens ovog, kao i brojnih dosadašnjih uspješnih gostovanja i nastupa Roženica, bila je umjetnička voditeljica Ines Kovačić Drndić, koja svojom stručnošću od pjevača uspijeva izvući visoki nivo interpretacije, obogaćujući ga i scenskim pokretima (koreografijama) uz pojedine skladbe, što sve više među prosudbenim povjerenstvima na natjecanjima, poput ovog u Zagrebu, biva prepoznato kao dodana vrijednost, kojom se obogaćuje doživljaj zborskog glazbenog djela koje se prezentira publici.

Pohvale su upućene i mladoj korepetitorici i članici zbora Ines Perčić, uz čije je pratnje na klaviru zbor postigao željenu sinergiju kojom zborske skladbe u izvođenju Roženica doprinose većoj ugodi za ljubitelje zborske glazbe.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa