Sin tragično preminulog Ibrahima: 'Cetinski me još nije nazvao'

0
Adis Kevljanin s kćerkom (foto: Dnevni Avaz)
Adis Kevljanin s kćerkom (foto: Dnevni Avaz)

Vijest da je proslavljeni pjevač Tony Cetinski (48) u petak u Pustoj ulici u Rovinju oko 14 sati automobilom pregazio Ibrahima Kevljanina, proteklih dana puni stupce svih medija u Hrvatskoj i regiji. 62-godišnji Ibrahim Kevljanin je porijeklom iz Kozarca, a živio je u Rovinju, otkriva sarajevski Dnevni Avaz.

Kevljanin je u Rovinju bio poznat pod nadimkom Braco, a portal Avaz.ba stupio je u kontakt s Ibrahimovim sinom, Adisom Kevljaninom, koji već 17 godina živi u Insbrucku. 

Kevljanin je u razgovoru za Avaz ispričao kako je saznao za smrt oca, što se sve događalo posljednjih sati nakon tragedije i kada je imao posljednji susret sa Ibrahimom u Rovinju.

- Za smrt oca sam čuo istu noć kada mi je otac Ibrahim poginuo. Iz Rovinja su me nazvali prijatelji i sve mi detaljno ispričali. Poslije toga počeli su mi se javljati drugi prijatelji koji su mi ispričali šta se sve desilo tog kobnog petka oko 14 sati – kaže Adis Kevljanin za Avaz.ba.

Adis je novinarima Avaza otkrio i detalje nesreće, dodajući da odlično poznaje mjesto tragedije i ulicu u kojoj je Tony naletio automobilom na Ibrahima. 

- Prijatelji su mi kazali da je Tony udario Ibrahima dok je on stajao na cesti, a ne ležao kako pojedinci žele prikazati. Tony je u Rovinju poznat po brzoj vožnji, a na YouTubeu ima i jedan video gdje on juri istom ulicom u kojoj je ubio moga oca. Ja sam vozio tom kobnom ulicom, odlično je poznajem i znam da uvijek moram njom oprezno voziti mic po mic, jer uvijek neko prolazi, posebno brojni turisti – priča Adis.

On je dodao da ga nakon nesreće Tony Cetinski nije nazvao, kao ni njegovi odvjetnici.

- Da je kakav čovjek okrenuo bi moj broj, izrazio mi saučešće zbog ove tragedije. Nije se ni udostojio javiti mi se… Prije osam godina sam operirao srce, a u Insbrucku živim već 14 godina. Dnevno pijem po 14 tableta i zdravstveno stanje mi se od trenutka kada sam saznao da je Tony pregazio mog oca jako pogoršalo – priča Adis, koji je rođen u Bosni i Hercegovini, u Prijedoru, a odrastao je u Kozarcu.

S ocem Ibrahimom je u Rovinju živio skoro 20 godina. Adis je rekao da je prije nekoliko godina u automobilskoj nesreći ostao bez brata Harisa.

- Haris je poginuo prije nekoliko godina. Tata Ibrahim se odao alkoholu nakon njegove smrti, ali je bio omiljen u Rovinju. Zadnji put smo se sreli u kolovozu kada smo zajedno sjedili u jednom kafiću. Još ne mogu vjerovati da je tada posljednji put vidio svoje dvije unuke, moje kćerke, Dijanu i Dejlu – kaže Adis Kevljanin, kojem je bivša supruga rodom iz Bihaća.

Za oca Ibrahima kaže da je bio omiljen u Rovinju i da su ga svi znali i voljeli.

- Naša mama Zuhra, koja je nakon razvoda sa Ibrahimom ostala živjeti u jednom selu nedaleko Rovinja, uvijek je gledala da moj otac ima što jesti i brinula se o njemu. Plaćala mu je račune, ali ne bih volio da sada ona ima posljedice zbog takve pomoći sa sadašnjim mužem, koji je također fin čovjek – kaže Adis, koji je pohvalio i očevu susjedu Ružu, koja se također brinula o Ibrahimu. 

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa