boris miletić:

Vlada službeno pozvala na normalizaciju ustaštva

0
Boris Miletić
Boris Miletić

Predsjednik IDS-a Boris Miletić osvrnuo se 2. studenog na stav Vlade, koja je predložila Saboru da ne prihvati prijedlog IDS-a, PGS-a i Liste za Rijeku o dopuni Kaznenog zakona koja se odnosi na sankcioniranje propagiranja nacističkog, fašističkog i ustaškog režima.

„Današnjim potezom Vlada je službeno pozvala na normalizaciju ustaštva u hrvatskom javnom prostoru. To je potez bez presedana u suvremenoj Europi! Zbog toga ćemo o svemu odmah informirati zastupnike u Europskom parlamentu, kao i sve relevantne institucije. Siguran sam da Hrvatska, sasvim opravdano, može očekivati oštru međunarodnu reakciju.", rekao je Miletić.

"Osuda ustaštva nije političko nego civilizacijsko pitanje, a Vlada je danas jasno rekla da se ne želi obračunati s fašističkim zlom koje je odnijelo desetke tisuća života, koje je ubijalo i slalo ljude u logore samo zato jer su druge vjere ili nacionalnosti. Time je zadala brutalan udarac demokraciji i širom otvorila vrata mržnji, netoleranciji i šovinizmu. Sad je sve na  zastupnicima. Antifašizam je jedan od temelja slobodne Europe - ne želim vjerovati da će Hrvatski sabor to dovesti u pitanje!“, naglasio je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa