U Umagu obilježen blagdan Svih svetih

0

Dan Svih svetih, kad se s pijetetom prisjećamo naših najmilijih koji više nisu s nama, koji su ostavili trag i ispunili naše živote, a koji vječno žive u našim mislima i srcima, obilježili su predstavnici Grada Umaga polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na umaškom groblju.

 „Danas obilježavamo blagdan svih svetih. Za sve nas je to poseban dan kada se s pijetetom prisjećamo svih onih koji više nisu s nama, a obilježili su i ispunili naše živote. Iako u tim trenucima osjećamo prazninu, moramo cijeniti i biti sretni što smo s njima mogli dijeliti život i biti dio zajedničkog života. Svatko od nas u tim sjećanjima ostaje sam u svojim mislima prisjećajući se trenutaka sa svojim najmilijima, dragim prijateljima, ili samo tek usputnim poznanicima. Sve nas to navodi da zastanemo i oslušnemo važnost našega života, razmišljajući uopće o njegovim temeljnim vrijednostima. Trenutak je to kada trebamo shvatiti sve pozitivne poruke koje nam život šalje.„ u svojem je obraćanju prisutnima poručio gradonačelnik Vili Bassanese.

Na obilježavanju su osim gradonačelnika, bili nazočni i zamjenici gradonačelnika Floriana Bassanese Radin i Ivan Belušić, gradski vijećnici, predstavnici udruga proizašlih iz domovinskog rata, udruga antifašističkih boraca, političkih stranaka te mnogobrojni građani.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa