Poljacima predstavljeni europski projekti u Poreču

0

Poljska je apsolutni rekorder Europske unije u povlačenju sredstava iz EU fondova, a regija Malopolska sa sjedištem u Krakowu, jedna je od predvodnika u korištenju fondova u toj zemlji. Istarska županija već duže vrijeme uspješno surađuje s Malopolskom, a tijekom ovogodišnjeg posjeta, poljska delegacija posjetila je i Poreč.

Sastanku u Maloj vijećnici nazočila je zamjenica istarskog župana Sandra Ćakić Kuhar, zamjenik porečkog gradonačelnika Elio Štifanić, tehnički direktor Odvodnje Poreč Srđan Mažar te viša stručna suradnica za međunarodne projekte Istarske županije Ivana Dragišić, dok su u poljskoj delegaciji bili zamjenik maršala regije Malopolska Wojciech Kozak, direktor odjela za obrazovanje i strukovno obrazovanje Dariusz Styrna, zamjenik pročelnika Ureda odbora regije Malopolska Dawid Puszko, zamjenik pročelnika Odjela za europske fondove Bartosz Zaborski, voditeljica tima Regionalnog opservatorija regije Malopolska Agnieszka Gorniak te direktor Bolnice za rehabilitaciju u Krzeszowicama Andrzej Osiniak.

Zamjenik gradonačelnika goste je upoznao s gospodarskom slikom grada i aktualnim projektima, poput izgradnje osnovnih škola u Žbandaju i Finidi, kao i s projektom odvodnje.

- Drago mi je što vama, rekorderima u povlačenju sredstava iz EU fondova, možemo predstaviti jedan od najvećih EU projekata na našim područjima, koji se upravo realizira u našem gradu. Također, svaka vaša sugestija po pitanju europskih projekata je dobrodošla,  rekao zamjenik gradonačelnika. Delegaciju iz Poljske upoznao je s gospodarskim i demografskim karakteristikama Poreča, dok je zamjenica župana predstavila Plan za zdravlje Istarske županije i glavne prioritete.

Delegaciju regije Malopolska posebno je zanimala briga o starijima na razini županije, kao i projekt odvodnje i proširenja kanalizacijske mreže u Poreču, te su čestitali na uspješnoj realizaciji ovog kompleksnog i dugotrajnog projekta. Obostrana je želja sudionika na sastanku da se dobra suradnja Istarske županije i regije Malopolska nastavi, posebno kod realizacije zajedničkih projekata.

 

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SPREMAČ/ICA - CLEANER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

RADNIK/ICA NA SPORTU

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI RADNIK/ICA NA RECEPCIJI / ASSISTANT FRONT OFFICE AGENT

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR / KA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA