Novi pulski dimnjačari tvrde: jeftiniji smo od Herculanee

0
Foto: Radio Pula
Foto: Radio Pula

Pulske dimnjake od početka kolovoza čisti osječka tvrtka Dimnjak nakon što je dobila desetogodišnju koncesiju za obavljanje dimnjačarske službe. No neki se građani žale da je usluga sada skuplja, a u osječkoj tvrtki ističu kako naplaćuju isključivo prema cjeniku koju je donio Grad Pula, donosi Radio Pula.

Puljanka Mara Bogdanović dimnjačare je pozvala da joj očiste dimnjak. Lani je tu uslugu platila 300 kuna. "Vidjeli smo da su cijene i više nego dvostruko s time da sada koliko ću ja platiit, zavisi što će raditi i koliko će vremena biti. 360 kuna je dolazak, kao kontrola dimnjaka i plus radovi, 200 kuna je paljenje po satu, a 110 je mislim čišćenje po satu", kaže Mara Bogdanović.

U osječkoj tvrtci ističu kako uslugu naplaćuju prema cjeniku koju je donio Grad Pula. Direktor tvrtke Dejan Lončarić kaže: "Ako želimo očistiti dimnjak moramo izvršiti vizualnu kontrolu, ako dolazimo u vizualnu kontrolu dimnjaka onda moramo pregledati dimnjake koji su van uporabe. Tako da je količina usluge veće nego prije i vjerojatno je onda to zbunilo građane", ističe Lončarević.

Ono što se nekad plaćalo drugim serviserima sada se plaća dimnjačarima. Resorni pročelnik u Gradu Puli Giordano Škuflić kaže kako se samo povećao obim rada dimnjačara. "Ono što je novo, što Herculanea nije radila, a spada u domenu vlasnika stanova je kontrola ložišta, kontrola uređaja i mjerenje emisije plinova u stambenom dijelu gdje ljudi borave, u stanovima u poslovnim prostorima. To je ono što Herculanea nije radila i što smo mi naručivali i plaćali svako ponaosob kao vlasnik stana", rekao je Giordano Škuflić.

Sigurnost građana na prvom je mjestu, jer svaki neispravan dimnjak može imati kobne posljedice. Ako se dogodi neka nezgoda ili nesreća za dimnjak je odgovoran upravo dimnjačar, i zato, navodi Dejan Lončarić, oni svoj posao odrađuju kako je to zakonom propisano, donosi Radio Pula.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa