Festival filmske glazbe doživio još jedno uspješno izdanje

0

Od 20. – 24. listopada hotel Park Plaza Histria u Puli bio je domaćin petog izdanja ISFMF -  International  Sound & Film Music Festivala. Festival  je svoje posjetitelje oduševio kvalitetnim programom, panelima i masterclass-ovima na kojima su sudjelovali gosti iz Los Angelesa - Robert Townson i Beth Krakower, zatim Jean-Michel Bernard, Richard Parncutt, Anže Rozman, i drugi uvaženi gosti iz institucija kao ECSA  (European Composer and Songwriter Alliance),  CEBEF-a, FEST-a , Akademije iz Graza, Zagreba, Ljubljane, Beograda i mnogi drugi.

Također su bili prikazani, specijalno za ISFMF festival, video masterclass-ovi dobitnika Oscara – Richarda Kinga, Richarda Bellisa, Chris Munroa kao i nekoliko projekcija „Score: A Film Music Documentary“.  U sklopu festivala održan je i spektakularan koncert filmske glazbe u izvedbi Jean-Michel Bernarda, pijaniste i skladatelja svjetske karijere koji je skladao glazbu za Oscarom nagrađivane filmove „Hugo“ i „Grand Hotel Budapest“. Koncert za koji se tražila stolica više i koji je malo koga ostavio ravnodušnim bio je otvoren za sve ljubitelje filmske glazbe. Maestro je prepunoj dvorani pružio jedinstven doživljaj, izvodeći filmsku glazbu iz raznih filmova i vremenskih razdoblja, poput „Moon River“ iz „Doručak kod Tiffanyja“ preko tema iz „Forrest Gumpa“ pa do kompozicija iz doba svoje višegodišnje suradnje sa legendarnim Ray Charles-om koji je za njega znao govoriti kako je rođeni genij klavira. Koncert je, inače, otvorio umjetnički direktor ISFMF-a Ozren K. Glaser, koji je na klaviru odsvirao jednu svoju skladbu te se zahvalio svojem timu, publici i svim prijateljima ISFMF-a širom svijeta koji podržavaju ovaj jedinstven festival.

Grad Pula i Istarska županija također su prepoznali vrijednost festivala i veliku strast cijelog stručnog vodstva koje stoji iza ovog projekta i otvorili važna vrata koja će Pulu i Istru predstaviti svijetu kao novu prijestolnicu filmske glazbe. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa