Josipa Pavičić Berardini u Puli predstavlja knjigu Šest milimetara

0
Josipa Pavičić
Josipa Pavičić

Novinarka i voditeljica autogenog treninga Josipa Pavičić Berardini u srijedu, 25. listopada 2017. godine u 18,00 sati u pulskoj Središnjoj knjižnici predstavit će svoju autobiografsku knjigu „Šest milimetara: ispovijest o boli i pobjedi“ u kojoj govori o svojoj pobjedi nad karcinomom. Predstavljanje knjige održava se pod pokroviteljstvom Grada Pule i u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Pula, a ovim susretom autorica završava svoju turneju po istarskim gradskim knjižnicama. U sklopu promocije knjige na kojoj će sudjelovati i predstavnici udruge GEA, Kluba žena liječenih od karcinoma dojke, u galeriji Makina s početkom u 19,30 održat će se i izložba Ivane Popović pod nazivom „Posljednji portreti mojoj prijateljici“.

Knjiga će se na promociji prodavati po promotivnoj cijeni od 100,00 kuna, a 30 posto od svakog prodanog primjerka donirat će se udruzi Europa Donna za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

Nakon dijagnoze karcinoma dojke u 35. godini autorica si je postavila brojna pitanja - što s liječenjem, što s najbližima, kako pomoći svojoj djeci… Iskustvo sakupljeno u knjizi Šest milimetara iskrena je priča o teškim izborima koji se pred nama nalaze u trenutku kad se život izvrće naglavačke, te ono što danas možda uzimamo zdravo za gotovo sutra ne vrijedi više od sna.

Publici poznata prvenstveno kroz svoju dugu karijeru u tiskanim i televizijskim medijima, Josipa Pavičić Berardini autorica je dosad objavljenih romana Lopov moje mladosti, Sara Santini i GL’amour. Danas je voditeljica autogenog treninga, te se bavi pisanjem, humanitarnim radom i pružanjem psihološke podrške. Ponosna je majka dva sina.

 „Pozivam vas da budete dio projekta plemenitog cilja – promocije knjige „Šest milimetara“ - moje iskrene životne priče, jer vjerujem da svakoj oboljeloj ženi to može biti ruka podrške. Ova knjiga je moja psiho-mentalna terapija i u njoj opisujem svoju borbu s rakom dojke s kojim sam se suočila u 35. godini života. Netko traume rješava plačem, ja pisanjem.

Pišući pomažem sebi, ali sam to iskustvo odlučila podijeliti s javnošću. Smatram da svakoj ženi koja dođe u situaciju poput moje, ova priča može pomoći," ističe Josipa Pavičić Berardini u najavi promocije knjige.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa