poreč

U ponedjeljak počinje izgradnja rotora kod autobusnog kolodvora

0

Semaforima regulirano križanje ulica Karla Huguesa i Županije Somogy pokraj porečkog autobusnog kolodvora od ponedjeljka, 23. listopada, odlazi u povijest, jer će se na istom mjestu izgraditi prijeko potreban rotor.

Investitor je Grad Poreč, koji je od Ministarstva unutarnjih poslova, kroz projekt iz područja sigurnosti cestovnog prometa na području RH za 2017. godinu, dobio sufinanciranje ovog projekta vrijednog oko 330.000 kn + PDV. Tijekom radova, postojeće križanje ulica Karla Huguesa i Županije Somogy rekonstruirat će se i urediti u montažno kružno raskrižje, čime će se povećati razina sigurnosti u blizini triju škola, ali i autobusnog kolodvora.

Predviđeno trajanje radova je 45 dana. U tom razdoblju za sav će promet biti zatvorena ulica Županije Somogy od semafora do benzinske postaje, dok će raskrižje biti u funkciji na način da će se promet odvijati naizmjenično.

- Izgradnjom rotora ne povećavamo samo protočnost prometa, već i značajno smanjujemo broj prometnih nesreća. Pokazatelji potvrđuju da se, rješavanjem crnih točaka kao što su Bašarinka i Srednji Špadići, Zelena laguna ili ulazak u Vraniće, broj prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama na području Poreča smanjio za tri puta. Osim toga, značajnim ulaganjima u prometnu infrastrukturu, smanjile su se i ljetne gužve, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i dodao da se sljedeće godine jedan rotor planira graditi kod Baderne, a dva na prometnici koja se tek treba izgraditi kao glavni pristupni put do nove osnovne škole na Finidi.

Izvođač radova je tvrtka Đusto d.o.o Poreč, odabran temeljem provedenog javnog natječaja, a sugrađani se mole. Ovom prilikom mole se svi sugrađani i sudionici u prometu za strpljenje, te da se pridržavaju privremene prometne regulacije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa