Veleposlanik Kraljevine Danske posjetio Umag

0
Sastanak u uredu umaškog gradonačelnika
Sastanak u uredu umaškog gradonačelnika

Veleposlanik Kraljevine Danske u Hrvatskoj, Christian Thorning 18. listopada je posjetio Umag, gdje su ga primili gradonačelnik Vili Bassanese i njegovi zamjenici Mauro Jurman i Ivan Belušić.

Bila je ovo prilika da se veleposlaniku Kraljevine Danske predstavi Umag, njegova povijest, kultura te gospodarska kretanja. Gradonačelnik se posebno osvrnuo na realizirane i buduće projekte od iznimno velikog značaja za našu zajednicu. Od strateški važnih projekata, naglasak je stavljen na mega projekt „Smart City-Green City 2010.-2020.“, kao i na  projekt „Umag-grad djece 2010.-2020.“, za koje je veleposlanik Christian Thorning posebno pohvalio Grad Umag.

Razgovaralo se o gospodarskoj situaciji na lokalnoj i nacionalnoj razini te mogućnostima investiranja, a osnovna je svrha posjeta bila upravo sagledavanje mogućnosti povezivanja Umaga s danskim gradovima, tvrtkama i institucijama, u cilju uspostavljanja buduće suradnje, kao i realizacije budućih zajedničkih projekata. Veleposlanik je prije dolaska u gradsku upravu ujedno posjetio poduzeće Hempel d.o.o., koje čini dio Hempel grupacije sa sjedištem upravo u Danskoj.

Veleposlaniku je Bassanese ovom prilikom uručio monografiju Grada Umaga u znak sjećanja na njihov susret, kao i simboličnog početka buduće uspješne suradnje.

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa