nakon 2 godine

Puljanin Teo Mikelić vraća se u FFC ring: U Linz dolazim po pobjedu!

0

Popisu borbi na FFC-u 30 koji će se održati ove subote, 21. listopada u austrijskom Linzu, prije dva tjedna priključio se i pulski borac Teo Mikelić. Naime, Mikelić je spremno prihvatio meč i ušao kao zamjena umjesto ozlijeđenog Fabia di Marca. Na FFC 30 fight card „uskočio“ je kao zamjena samo dva tjedna prije održavanja priredbe. Ovo će biti njegov povratak u FFC ring iz kojeg je izbivao pune dvije godine. No u tom razdoblju odradio je nekoliko borbi i okrunio se naslovom Kombat League europskog prvaka u kategoriji do 70 kilograma. Mikeliću je ovih dana poprilično gust raspored s obzirom na nastupe koji su se zaredali, a u posljednjem koji je odradio proteklog vikenda došao je do pobjede spektakularnim high kickom!

"Tako je, prošli vikend sam imao važan meč u Milanu koji je odlično prošao, nemam nikakvih ozljeda. Sada se potpuno mogu posvetiti FFC-u u Linzu. Odradio sam dosta borbi i čini mi se kako napokon pronalazim pravi ritam i uživam u tome!", rekao je Mikelić.

*Vraćaš se na "mjesto zločina" u Linz gdje si odradio svoju posljednju borbu u FFC ringu i gdje si doživio poraz od Tigrana Movsisyana, a nažalost i ozljedu stopala koja te neko vrijeme stavila van pogona. Kakav je osjećaj vratiti se u Linz i u FFC ring? Postoji li određeni pritisak?
"Zadnji meč za FFC je bio u Linzu. Nije prošao bajno, ali otad se dosta toga promijenilo i jedva čekam pokazati se publici u Linzu u boljem izdanju!" U FFC-u imaš score od četiri sjajne pobjede i dva poraza, uključujući onaj od Samo Petjea na FFC-u 14 na kojem si imao priliku boriti se za inauguralnu titulu FFC prvaka! Kako komentiraš trenutnu situaciju u svojoj kategoriji? Vidiš li se u još jednom okršaju s Petjeom? "Pa u kategoriji do 70 kg je uvijek "gužva" i konkurencija je opasna, ali i dalje mislim da je Petje bez konkurencije na prvom mjestu. U dobroj je formi i odlično izgleda u zadnje vrijeme. Ali naravno da ciljam na taj meč u budućnosti i doći će vrijeme i za to."

*Tvoj protivnik 21. listopada bit će Thomas Leitner. Riječ je o vrlo atraktivnom borcu koji iza sebe ima pobjedu u FFC-u i to tehničkim nokautom. Što misliš o protivniku? S obzirom da si dio FFC rostera od samih početaka, a i s iskustvom iz Gloryja, kako ćeš pristupiti ovome meču i što bi izdvojio kao svoju prednost?
"Ne znam previše o protivniku, uspio sam pogledati neke mečeve na internetu i pristupit ću maksimalno ozbiljno meču kao i svakom do sada. U ozbiljnoj sam formi i kakav god protivnik bio, u Linz dolazim po pobjedu!"

*Član si pulskog Trojana, kluba pod vodstvom legendarnog Zelga Galešića kod kojeg trenira nekoliko boraca iz FFC rostera i iz kojeg dolazi FFC kickboxing prvak Andi Vrtačić. Kakva je atmosfera u klubu i s kim najviše voliš sparirati?
"Tako je, Zelg je svojim trudom postigao to da u klubu ima borce koji visoko kotiraju u regiji. Vrtačić je jedan super dečko koji ima jako veliki potencijal i sposoban je za velike stvari. No ne samo on, tu je stvarno niz profesionalaca u klubu s kojima je zadovoljstvo trenirati i uz takve borce i trenere napredak i rezultati ne mogu i ne smiju izostati!"

Nastup Tea Mikelića kao i cijelu FFC 30 priredbu pratite uživo iz Linza u subotu, 21. listopada od 20:00h na Fight Channel World HD programu ili na fightchanneltv.com!

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa