Povučen prijedlog zakona, Istramet oduševljen: 'U 24 sata napravili smo čudo'

0
Petar Radovan, osnivač Istrameta (foto: Facebook)
Petar Radovan, osnivač Istrameta (foto: Facebook)

"14. listopada poslijepodne žurno je povučen prijedlog zakona o kojem smo pisali jučer, a s kojim je DHMZ želio zabraniti djelovanje Istrameta i ostalih meteoroloških udruga u Hrvatskoj", navodi se na stranicama Istrameta.

"Prijedlog zakona više nije dostupan za komentiranje na e-Savjetovanju, te je prema provjerenim informacijama iz političkih krugova povučen do daljnjega. Velik pritisak javnosti brzo je rezultirao plodom, zahvaljujemo se svima, bez vaše podrške koja je vjerujemo iznenadila mnoge ovo ne bi bilo moguće!", piše Istramet.

"Smatramo da se umjesto na zabrane u budućnosti treba koncentrati na suradnju državnih institucija i udruga, jer jedino tako možemo stvarati nove vrijednosti za boljitak građana i naše velike ljubavi, meteorologije i srodnih znanosti", zaključuje Istramet.

"Hvala svima! Naročito vama građanima i pojedinim istarskim političarima koji su se založili za nas. Također hvala i Šibenik Meteo, MeteoAdriatic vremenska prognoza, Crometeo i Rijeka - Weather (RIMETEO) koji su pokazali veliku spremnost na suradnju. Ovo je dokaz da zajedno ipak možemo postići puno. U 24 sata napravili smo čudo!", objavio je Istramet na svom Facebook profilu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa