istraživanje pokazalo:

Poreč turistima nije preskup, nego šesti najjeftiniji u Europi!

0
Foto: Večernji list
Foto: Večernji list

Poreč je jedan od sinonima hrvatskog turizma i većina gospodarske aktivnosti u gradu vezana je upravo za tu djelatnost. Prihodi od turizma čine 14 posto gradskog proračuna, a u sredini koja živi turizam puno duže od tri ljetna mjeseca, cijelo je gospodarstvo tijekom godine najvećim je svojim djelom oslonjeno upravo na turizam i turističku ponudu, piše Poslovni dnevnik.

U Poreču svoja sjedišta imaju turistički divovi Valamar Riviera i Plava laguna, a uz njih, na području Poreča, djeluje i niz manjih turističkih tvrtki te velik broj obiteljskih iznajmljivača. Osim obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, biciklizma i kulture, Poreč je posebno poznat po zdravstvenom turizmu. O tom se gradu često piše u stranim medijima. Post Office Travel Money je objavio godišnji izvještaj o najjeftinijim destinacijama u Europi za obiteljski odmor, Poreč je proglašen šestim najjeftinijim gradom u Europi, što je u neskladu o napisima o hrvatskom turizmu kao preskupom, donosi Poslovni.

“Poreč je prepoznat kao destinacija za obiteljski turizam, oblik turizma koji se nalazi u fokusu istraživanja Post Office Travel Moneya. Napomenimo da se među najjeftinijim destinacijama, po tom istraživanju, nalaze i Nica u Francuskoj, te Sorrento u Italiji, a još jeftiniji su Prag ili Budimpešta. Gledajući prosječnu cijenu kreme za sunčanje ili večere za dvoje, Poreč predstavlja destinaciju koja je family-friendly i u kojoj odnos cijene i ponude predstavlja dobru vrijednost za novac, čemu u prilog govori činjenica da se na obali Poreštine ostvaruje gotovo 10 posto hrvatskog turizma“, kaže gradonačelnik Loris Peršurić za Poslovni.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa