Predavanje o utjecaju web okruženja na razvoj ljudske svijesti

0
Politehnika Pula
Politehnika Pula

„Utjecaj web okruženja na razvoj ljudske svijesti“ naziv je javnog predavanja na Politehnici Pula koje će se održati 17. lsitopada s početkom u 18 sati u dvorani Luciano Delbianco. Ulaz je slobodan. Predavač je prof. dr. sc. Nikola Mrvac s Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

"Web okružje sve više utječe na sve aspekte ljudskog života. Način i brzina učenja i prilagođavanja promjenama postao je ključni faktor uspjeha, kao i opstanka u različitim segmentima ljudskog života i djelovanja. Mijenja se način kako ljudi komuniciraju, kako posluju te način ljudskog života uopće. Svakim danom sve više je vidljiva potreba za drugačijim organizacijskim oblicima u svim segmentima ljudskog djelovanja. Razne znanstvene knjige i časopisi kao i mnoštvo drugih izvora upozoravaju i objašnjavaju da je svaka organizacija poput živog organizma. U konačnici da je svaka teritorijalna ustrojbena jedinica, svaki grad, svaka država, itd., pa i planet Zemlja poput živog organizma. U skladu s time, potrebno je mijenjati način na koji se živi i posluje. Web okružje, osim na dosad poznate promatrane parametre, sve više utječe i na razvoj ljudske svijesti. U ovom predavanju bit će prikazan razvoj alata koji će omogućiti isto", piše u najavi predavanja.

Nikola Mrvac rođen je 1969. godine u Desnom Sredičku. Diplomirao je na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, magistrirao na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu te 2003. doktorirao na Grafičkom fakultetu. Nakon studija, najprije se zapošljava kao nastavnik grafičke tehnologije na Grafičkoj školi u Zagrebu, a nakon toga prelazi na Grafički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, gdje i danas radi u svojstvu redovitog profesora. Autor je metodologije i sustava EVALUS (sustava za razvoj i evaluaciju kompetencija) i softvera EVA koji pomaže pri istom. Od ak.god. 2014/15 obnaša dužnost prodekana za poslovanje na Grafičkom fakultetu. Do sada je objavio stotinjak znanstvenih radova (poglavlja u knjizi, radova u znanstvenim časopisima, zbornicima radova itd.).

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa