Srednjoškolka iz Istre: Počnite učiti njemački, kad tad će vam trebati

0
Labinske učenice sa svojom profesoricom
Labinske učenice sa svojom profesoricom

Učenice III.o razreda gimnazije SŠ Mate Blažine iz Labina Anđelika Licul i Rea Žigant osvojile su drugo mjesto na literarnom natječaju iz njemačkog jezika "Erfolgsgeschichten mit Deutsch 2017" (Priče o uspjehu na njemačkom jeziku) raspisanom krajem prošle školske godine od strane KDV-a Zagreb (Kroatischer Deutschlehrerverband - Hrvatsko društvo učitelja i nastavnika njemačkog jezika).

U kategoriji srednjoškolaca Anđelika i Rea osvojile su visoko drugo mjesto u jakoj konkurenciji od 11 prispjelih radova. Učenice su pod mentorstvom profesorice Elvijane Frančula Tenčić sastavile intervju na zadanu temu - Rea je sastavila zanimljiva pitanja, a Anđelika je govorila o vlastitim iskustvima i situacijama iz privatnog ili školskog života u kojima joj je poznavanje njemačkog jezika bilo korisno.

Osim toga, ispričala je zašto voli njemački jezik, a na kraju je govorila i o važnosti poznavanja njemačkog jezika u našoj sredini, te ostalim prednostima koje mladim ljudima donosi poznavanje tog jezika. „Njemački uopće nije toliko težak koliko svi misle!“ zaključila je Anđelika i pozvala svih da počnu učiti njemački „jer će im sigurno kad tad trebati“.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa