Grad Umag: Ponos i pijetet za Dan neovisnosti

0
Dolazak komemorativne povorke na umaško groblje
Dolazak komemorativne povorke na umaško groblje

Povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske, u nedjelju, 8. listopada, na umaškom groblju i kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima, položeni su vijenci i odana je počast svima onima koji su dali svoj doprinos za neovisnost Republike Hrvatske.

Polaganju vijenaca prisustvovala je delegacija Grada Umaga predvođena gradonačelnikom Bassaneseom, njegovim zamjenicima i predsjednikom Gradskog vijeća Juricom Šiljegom. U prisustvu vijećnika, članova udruga proizašlih iz domovinskog rata i udruga antifašističkih boraca Bujštine, kao i brojnih građana, gradonačelnik se obratio nazočnima te s ponosnom čestitao Dan neovisnosti, pritom izrazivši zahvalnost onima koji su bili dionici stvaranja slobodne nam Hrvatske.

„Datumi koji žive u sjećanju jednog naroda često predstavljaju prijelomne točke u povijesti koje su odredile njegovu daljnju sudbinu. Prije dvadeset i šest godina Hrvatski je sabor donio odluku koja je datum 8. listopada zauvijek utkala u sjećanje hrvatskoga naroda.

Ustrajnost u borbi za neovisnost i priznanje Hrvatske bila je snažnija od svih prepreka, a vjera svih hrvatskih građana ni u jednom trenutku nije bila upitna niti slomljena. Svojom požrtvovnošću i hrabrošću, hrvatski branitelji stvorili su temelje današnje države, ustrojene na demokraciji i poštivanju ljudskih i manjinskih prava.

Današnji dan je svečana prigoda da se još jednom prisjetimo i izrazimo duboku zahvalnost svim braniteljima koji su položili svoje živote na oltar domovine kako bi nam osigurali da uživamo u blagodatima neovisne Hrvatske. Hvala svim ljudima dobre volje i svim našim dragim sugrađanima koji su sudjelovali i dali svoj doprinos u stvaranju neovisne, moderne europske antifašističke Hrvatske države.“ istaknuo je Bassanese. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa