Glavičić: Domovinski rat i NOB pokušavaju se prikazati kao porazi

0
Dolazak komemorativne povorke na Gradsko groblje
Dolazak komemorativne povorke na Gradsko groblje

Na Dan neovisnosti, 8. listopada, Grad Labin, općine Labinštine i udruge proizašle iz Domovinskog rata održali su uz središnji križ na Gradskom groblju komemoraciju za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu i sve koji su dali svoj život za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Vijenac su položili gradonačelnik Valter Glavičić i predstavnik UHDDR-a Istarske županije Ante Augustinović, a svijeću je zapalio Enio Petrić, predstavnik labinske Hvidre. Sudjelovali su načelnica Raše Glorija Paliska Bolterstein, potpredsjednik kršanskog Vijeća Roko Terković, zamjenica načelnika Sv. Nedelje Irene Franković, gradski vijećnik Silvano Vlačić, predstavnici Udruge antifašističkih boraca, Društva Josip Broz Tito, Policijske postaje Labin, Crvenog križa, Javne vatrogasne postrojbe, Stožera zaštite i spašavanja te građani koji su se zatekli na groblju.

„Na žalost, često se kroz razne priče veliku pobjedu u Domovinskom ratu želi prikazati kao suprotno. To je bio obrambeni rat i mi smo u njemu bili pobjednici. Isto se dešava i s pobjedom u Narodnooslobodilačkoj borbi. U oba smo rata bili u obrambenoj poziciji i pobijedili smo. Upravo zbog toga treba stalno podsjećati na događaje iz th vremena da najmlađi naraštaji ne bi zaboravili kako je to bilo i zašto je to bilo“, kazao je Glavičić i dodao da se nakon dvadeset i šest godina samostalnosti pitamo jesmo li stigli gdje smo htjeli te da je na novim generacijama da korigiraju počinjene greške.

Bruno Miletić, potpredsjednik UHVDR-a Labin, nakratko je uzeo riječ da bi u ime udruga proisteklih iz Domovinskog rata izjavio da podržava sve što je gradonačelnik rekao. Prigodnu molitvu izrekao je vl. Blaž Bošnjaković, a „Bliže, o Bože moj!“ i „Bože, čuvaj Hrvatsku!“ odsvirao je Franko Ružić. (Tekst i foto: Robi Selan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa