Polaganjem vijenaca u Puli obilježen Dan neovisnosti

0

Povodom obilježavanja Dana neovisnosti, predstavnici Grada Pule, Istarske županije, predstavnici Ureda državne uprave, policije i udruga proizašlih iz Domovinskog rata i ostalih institucija jutros su tradicionalno položili vijence na Centralnom križu pulskog groblja te na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Parku Franje Josipa. U ime Grada Pule vijence su položili zamjenik gradonačelnika Robert Cvek, predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Tiziano Sošić te zamjenica pročelnika Ureda Grada Lovorka Hajdić Golja.

"S tugom, ponosom i zahvalnošću sjećamo se svih onih koji su u proteklim ratovima i u Domovinskom ratu ugradili ono najvrjednije i najplemenitije. Sjećamo se onih kojih su ugradili svoje zdravlje i živote u temelje suvremene i demokratske Hrvatske, a zaslužni su za ostvarenje sna kojeg su sanjale generacije naših prethodnika“, kazao je predstojnik Ureda državne uprave u Istarskoj županiji Draženko Janjušević koji je potom pozvao okupljene da minutom šutnje odaju počast poginulim hrvatskim braniteljima te svima onima koji su svoj život dali za neovisnost Hrvatske. 

Na današnji dan Hrvatska obilježava Dan neovisnosti koju je 1991. godine Hrvatski sabor jednoglasno izglasao donijevši Odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa