Valter Glavičić primio prosvjetare povodom Svjetskog dana učitelja

0
S prijema za učitelje labinskih škola
S prijema za učitelje labinskih škola

Inicijativa za pokrivanjem troškova prijevoza učenicima na terensku nastavu, pa makar kroz dogovor s Autotransom, jedna je od konkretnih inicijativa koju su učitelji predložili na prijemu organiziranom povodom Svjetskog dana učitelja kod gradonačelnika Labina Valtera Glavičića 5. listopada. Također su predložili da se obnovi tzv. bal prosvjetara koji se nekad slavio povodom rođendana Giuseppine Martinuzzi sredinom veljače.

Na prijemu su se okupili predstavnici svih labinskih škola i vrtića, a gradonačelnik je tom prilikom naglasio veliku važnost koju prosvjetari imaju u društvu. „I sam sam dijete prosvjetnog radnika i otac troje djece i znam koliko te ona nasmiju, ali i koju odgovornost nose, odnosno koliko je zahtjevno odraditi tih 45 minuta nastave“, kazao je Glavičić i dodao da su ove dane u posjetu Gradu bili učenici osnovnih škola Ivo Lola Ribar i Matija Vlačić.

„Svako dijete je svoj mikrokozmos, ali to je investicija u budućnost koja se dugoročno vraća“, zaključio je Glavičić. Federika Mohorović Čekada čestitala je prosvjetnim radnicima njihov dan te im zahvalila na svakodnevnom radu i trudu na tome da najmlađi steknu potrebna znanja i vještine, ali i ljudske kvalitete. U ime srednje škole prisutne je pozdravio ravnatelj Čedomir Ružić, ispričavši se što je sam, jer svi ostali rade na vremeniku, dok je ravnatelj OŠ Matije Vlačića Edi Juričić izrazio zadovoljstvo što su svi prosvjetari i Grad zajedno jer se to rijetko događa.

Miro Alilović, ravnatelj OŠ „Ivo Lola Ribar“ naglasio je da razliku između dobrog i lošeg učitelja ne čini tehnologija, nego strast prema tom poslu. Irene Smoković, ravnateljica Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ istaknula je da bi trebalo povećati broj ovakvih neformalnih druženja, dok je Đenana Levak iz Umjetničke škole M. B. Rašana pohvalila kolege iz vrtića, rekavši da se osobno uvjerila da je upravo rad s djecom te dobi među najzahtjevnijima, ali i najbitnijima.

Katja Faraguna iz Centra „Liče Faraguna“ govorila je o radu s djecom s posebnim potrebama, naglasivši da iziskuje tri smjene, uključujući noćnu, kao i posebne metode i načine učenja, a samim tim i neku posebnu opremu, dok je „situacija takva kakva je“. (Tekst i foto: Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa