Dječji tjedan

Delegacija Grada Umaga posjetila vrtićku djecu

0
Gradobačelnik Vili Bassanese s umaškim mališanima
Gradobačelnik Vili Bassanese s umaškim mališanima

Dječji tjedan, koji se svake godine tradicionalno u Umagu obilježava nizom aktivnosti i događanja posvećenih djeci, i ove se godine slavi u veselom i vedrom tonu, kakvog djeca i zaslužuju. Delegacija Grada Umaga ni ove godine nije propustila posjetiti naše najmlađe sugrađanke i sugrađane tijekom njihovog tjedna. Tako su gradonačelnik Vili Bassanese, njegovi zamjenici Floriana Bassanese Radin, Mauro Jurman i Ivan Belušić, kao i pročelnik UO-a za društvene djelatnosti Slaviša Šmalc, u srijedu, 4. listopada, posjetili centralni dječji vrtić, kao i dječji vrtić „Radost-Gioia“.

U vrtićima su delegaciju dočekale ravnateljice Marija Adamović i Ondina Šimičić te djeca Dječjeg vrtića i jaslica „Duga“ i Talijanskog dječjeg vrtića „Vrtuljak-Girotondo“. U vrtiću „Radost-Gioia“ danas je održan dan otvorenih vrata, tako da su roditelji, bake i djedovi mogli posjetiti vrtićke prostorije te uključiti se u razne aktivnosti sa svojom djecom. A, iznenađenjima nije bilo kraja jer su u centralnom vrtiću odgajateljice i djeca priredili veseli svestrani prigodni program koji je oduševio predstavnike Grada.

Ravnateljice su u okviru posjeta povele delegaciju u obilazak svih prostorija vrtićkih skupina. Dječica su sa zanimanjem razgovarala s posjetiteljima te im, kao uzorni domaćini, s veseljem pokazivala njihove  prostore i igračke. 

Grad Umag još od 2010. godine kontinuirano brine i skrbi o svojim najmlađim sugrađanima. Unatoč porastu nataliteta u Umagu, Grad Umag osigurava svakom upisanom djetetu mjesto u vrtiću. Po otvaranju novoizgrađenog vrtića Radost-Gioia“ u ožujku ove godine, kapaciteta za 200-njak djece u 10 odgojnih skupina, Grad Umag se u okviru strateškog projekta „Umag–grad djece 2010.-2020.“ odlučio na još jednu mjeru u smjeru demografske obnove Umaga, ali i cijele Republike Hrvatske uopće. Naime, od 1. travnja 2017. godine Grad Umag je, kao prvi grad u RH, uveo za sve polaznike potpuno besplatne vrtiće. Ukoliko se navedenome nadoda i činjenica kako je u umaškim vrtićima osiguran rad nadstandardnog  stručnog  tima, od pedagoga, logopeda, edukacijskog rehabilitatora, medicinske sestre, sportskog trenera, odgajateljice glazbenog odgoja te rad jedne odgajateljice na prosječno osmero djece, tad se sa sigurnošću može tvrditi kako je Umag primjer grada budućnosti u predškolskom odgoju i obrazovanju na području cijele Republike Hrvatske.

Grad Umag iz godine u godinu pruža svojim najmlađim sugrađanima novi i kvalitetniji sadržaj, iznad postavljenih standarda, a sve u cilju zdravog sveopćeg razvoja djece koji su generatori razvoja jedne zdrave zajednice.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa