Posjetio ih gradonačelnik: pogledajte sve porečke prvaše!

0
PŠ Nova Vas
PŠ Nova Vas

U povodu obilježavanja Dječjeg tjedna, koji ove godine traje od 2. do 8. listopada, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić je, zajedno s ravnateljicom Nadijom Kos, posjetio 171 učenika svih prvih razreda Osnovne škole Poreč, kako matične, tako i područnih, te im darovao majice sa logom škole, zaželio uspješan rad i puno novih znanja i iskustava u školi.

Majice su, već tradicionalno, poklon Grada Poreča prvašićima svih porečkih osnovnih škola u Dječjem tjednu. Učenici svakog razreda dobivaju majicu druge boje, a koriste ih najčešće tijekom sportskih, te drugih školskih susreta. 

Dječji tjedan obilježava se mjesec dana nakon početka školske godine, pa je tijekom posjeta gradonačelnika s prvašićima bilo o govora o onome što su već naučili u školi, predmetima i aktivnostima koje im se najviše sviđaju, o novim školskim obavezama, o izgradnji nove škole na Finidi i o tome što radi gradonačelnik, a prvašići su svojim gostima i otpjevali pjesmice koje su naučili.

Osnovna škola Poreč, zajedno s područnim školama Žbandaj, Nova Vas i Veli Maj, ove školske godine ima ukupno osam prvih razreda, što je razred prvašića više u odnosu na prošlu godinu. U matičnoj ustanovi to su: 1a razrednice Nade Andonović, 1b razrednice Renate Maltar, 1c koji vodi razrednica Marija Selar, 1d razrednice Davorke Škarice te 1e koji vodi razrednica Emira Mujakić. Svaka područna škola ima po jedan prvi razred, u Novoj Vasi razrednica im je Vanesa Vadinjof, u Velom Maju razrednica je Suzana Jakotić, a u Žbandaju, čiji učenici nastavu pohađaju u modernoj, novoizgrađenoj školi u središtu naselja, razrednica je Daniela Jovašević. 

Majice su dobili i prvašići TOŠ Bernardo Parentin, koje je danas obišla zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović.

Majice su, kao i besplatna kino predstava „Štrumpfovi – Izgubljeno selo“ za sveukupno 625 učenika porečkih škola, dar Grada Poreča u Dječjem tjednu, dok je za predškolske uzraste Grad organizirao kazališnu predstavu „Ljepotica i zvijer“ Teatra Naranča, koju će u petak pogledati 389 mališana iz porečkih vrtića.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa