Červar Porat kao farma: 'Koze, konji i psi teroriziraju nas godinama'

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

To traje godinama. Dok je vlasnik životinja u zatvoru, njegov sin bavi se tim psima. Ne želimo mu spominjati ime jer se bojimo, ali policija zna sve, kažu mještani Červar Porta kraj Poreča. Već neko vrijeme žive u strahu od, kako kažu, “poludivljih” životinja koje slobodno šetaju naseljem. Riječ je o nekoliko konja, kozama te dva psa, koji su 25. rujna napali 75-godišnju mještanku. Osim što je proživjela šok, kao podsjetnik na napad na rukama još nosi zavoje te svakodnevno odlazi u bolnicu na previjanje, piše 24sata.

- Bilo je to oko 8.30 sati. Hodala sam ulicom. Iz dvorišta su izletjeli veliki psi i počeli me gristi. Imala sam kišobran jer je padala kiša pa sam se pokušala obraniti, ali bili su razjareni i nisu me puštali. Sreća Božja da je jedan čovjek s autom stao i rastjerao ih, jer bih inače puno gore prošla, možda ne bih niti preživjela napad - rekla nam je šokirana žena pokazujući rane na rukama, piše 24sata.

Mještani kažu da im koze istog vlasnika ulaze u dvorišta, brste cvijeće i napadaju ljude, a često ih se može vidjeti i ispred stambenih zgrada kako rade štetu. Slikali su koze kako se penju na vozila, a konji slobodno šetaju Červar Portom do lokalnih kafića na rivi. Ogorčeni su, tvrde, jer su vlasnika više puta prijavljivali policiji, koja ništa nije poduzela, piše 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa