Umag: Otvaranje Dječjeg tjedna i listopadskih događanja

0
Umaški osnovnoškolci
Umaški osnovnoškolci

Nastupom Folklornog društva “Umag“, mažoretkinja i Plesne sekcije Zajednice Talijana u 16.30 sati ispred Pučkog otvorenog učilišta danas će u Umagu će biti otvoren Dječji tjedan, a ujedno i bogat kulturni program kojega je Grad Umag pripremio za mjesec listopad.

Dječji tjedan traje do 10. listopada. Uz navedeno, danas će djeca pisati pisma odraslima i voziti se vlakićem po gradu. Sutra, 3. listopada, na programu je predstava za polaznike vrtića „Ključarica“, koju izvodi Teatar „Oz“.  Dramska skupina DND izves će 4. listopada predstavu „Hrvatski pinokio“ u dvorani POU-a.

U subotu, 7. listopada, održat će se Dječja bicklijada od Nove obale do Stella Marisa. Start je u 9.30 sati. U Stella Marisu će se od podna do 13 sati održati radionice za djecu. Astro radionica za djecu vrtićke dobi održat će se u 16 sati u zvjezdarnici Hotela Istra, a sat kasnije predavanje i radionica za osnovnoškolce. Nadalje, Korado Korlević će u 18.30 održati predavanje o astronomiji, a o d 20 do 21 na redu je promatranje zvijezda.  

Dječji sadržaji održat će se i sljedećeg vikenda, 14. I 15. listopada, kada će Pulska filmska tvornica  u prostoru DND-a održati radionice izrade animiranog filma za učenike 5 i 6. razreda i to u vremenu oid 10 do 13 sati.

Program za odrasle počinje sutra, 3. listopada, izložbom i predstavaljenjem knjige Silvane Laganis Čuline „Kadenca tišine“, a 4. listopada će Gradskoj knjižnici Umag biti predstavljena knjiga Kristiana Novaka „Ciganin, ali najljepši“.

Vikend od 6. do 8. listopda rezerviran je za Međunarodni biciklistički maraton Umag – Novigrad.

Muzej grada Rovinja bit će 10. listopada mjesto prezentacije projekta „Sepomaia – Sipar 2013. 2017.“,  kinodvorana PUO-a mjesto na kojemu će 12. listopada zagrebački Teatar „Exit“ igrati predstavu „Taksimetar“ , a u MMC – Galeriji će 13. listopada biti otvorena izložba dječjih radova „Dreamcatcher“, koja će potrajati do 17. listopada.

Fešta kruha održat će se 14. lisopada, a 15. listopada na redu su Dani talijanske kuhinje u Zajednici Talijna, u sklopu čega će biti prikaza film „Perfetti sconosciutti“. Sljedeći dan, 16. Listopada, na programu su Dani talijanske kulture: u kino dvorani će se održati koncert „Piero Piccioni: Glazba i prizori talijanskog filma“ .

Istog dana, 16. listopada, predstavljanjem putopisa Tomislava Perika „Tisuću dana ljeta na putu oko svijeta“ u Gradskoj knjižnici u 20 sati  počet će umaški Mjesec hrvatske knjige.  Uz to će se u sklopu ove manifestacije u knjižnici 18. listopada u 20 sati održati prezentacija knjige Josipe Pavičić Berardini „6 milimetara“, a 27. listopada u 10 sati „Bajkopričalica Sandra dolazi iz Slavonskog broda“.

Kipovi i statue kapele Sv. Roka u Umagu bit će izložena u MMC-Galeriji 21. listopada od 10 do 13 sati. Isti dan će se u 18.30 u POU Umag održati Dani kulture u Istri, a na programu su izložba i komedija.

Vikend 21. i 22. listopada rezerviran je za Humanitarni teniski turnir Umag – Novigrad.

Listopadska događanja završavaju izložbom bundeva i plesom „vještica“ u Zajednici Talijana.    

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa