Oženili se u svjetioniku Savudrija: Bilo je to prvo takvo vjenčanje u Hrvatskoj

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Savudrijski svjetionik iz 1818. godine najstariji je aktivni svjetionik na Jadranu, a Mario Milin-Ungar (38) sa suprugom Andreom (34) i sinom Adrianom (13) 365 dana u godini brine se o njemu, piše 24sata.

- Moj tata Milan, koji nažalost više nije s nama, znao je reći; ‘Vidi, sine, tri mora, a nema nigdje granice’. One su samo u našim glavama, a svjetlo svjetionika od prvog paljenja do današnjeg dana svijetli i Hrvatima, i Slovencima i Talijanima, bez ikakve razlike. To svjetlo o kojem se danas brinem spas je svima koji ovim dijelom Jadrana plove - kazao je Mario, donosi 24sata.

On je prije četiri godine preuzeo očev posao, kad je otac otišao u mirovinu, ali je cijeli svoj život proveo sa svjetioničarima, piše 24sata.

Mario i njegova Andrea su se i oženili na svjetioniku i, to je, kažu, bilo prvo takvo vjenčanje u Hrvatskoj. - U šali kažem da sam najljepši Dalmatinac u Istri. U sklopu svjetionika imamo i četiri apartmana koji su uvijek puni, a dolaze svi koji žele mir i tišinu - rekao je Mario, donosi 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa