Pazinski Limenjaci nastupili u Lisinskom

0

Pazinska Limena glazba je protekle subote svojim polusatnim nastupom pod vodstvom dirigenta prof. Alda Foška uveličala proslavu 90. obljetnice Puhačkog orkestra Zagrebačkog električnog tramvaja nastupom u maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Pazinski su „Limenjaci“ dobili ovu prigodu za nastup kao plod izvrsne suradnje te dvije limene glazbe.

Četrdeset i jedan član  Pazinskih limenjaka izveo je Millotijev Samanj, Zlatićev Simfonijski ples br.2 - istarski, te Glenn Miller medley arr. Naohiro Iwai i Os Passaros Do Brazil Kees Vlak-a, a zajedno sa domaćinima na kraju koncerta i skladbe Krasna zemljo Istro mila, te Serbus dragi Zagreb moj. Prigodne poklone domaćinu u poprilično ispunjenoj dvorani uručila je zamjenica Pazinskog gradonačelnika Mirjana Galant. Predsjednik Limene glazbe Neven Rimanić pozdravio je prisutne i pozvao ZET-ovu limenu glazbu u goste u Pazin, a koncert je iz publike pratio i Ravnatelj Pazinskog Pučkog otvorenog učilišta Darko Tumpić.

Pokrovitelj obljetnice bio je Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u čije se ime prisutnima obratio Tedi Lušetić iz Upravnog odjela za kulturu grada Zagreba.

Slijedećeg dana su Pazinski limenjaci zajedno sa ZET-ovcima nastupili na promenadnom koncertu na ulazu u Maksimirski park, uveseljavajući Zagrepčane i njihove goste popularnim skladbama iz svoga repertoara, prije povratka u Pazin.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa