oporavak od ozljede

Samanta Fabris: Više ne radim u pilani, sada pomažem mami u konobi

0
Foto: Večernji list
Foto: Večernji list

Samanta Fabris (25) iz mjesta Danijeli kraj Kringe bit će jedna od naših glavnih uzdanica na predstojećem Europskom prvenstvu za odbojkašice koje 22. rujna počinje u Azerbajdžanu i Gruziji. Hrvatska će prvi dio igrati u Tbilisiju gdje će pokušati ostvariti plasman na jedno od prva tri mjesta u skupini kako bi nastavila u drugi krug. Samanta zbog operacije koljena nije igrala na prvom turniru Grand-prixa u Argentini, ali se pridružila na drugom u Kazahstanu. Ona je bila jedina igračica prve postave koja je ove sezone igrala Grand-prix, dok su se ostale udarne igračice pridružile na završnim pripremama za Europsko prvenstvo, piše Večernji list.

– Koljeno je sada u redu. Imala sam operaciju u travnju i morala sam propustiti završnicu sezone u Italiji. Polako se vraćam u staru formu. Osjećam se puno bolje nego na početku ljeta kada smo igrali kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Žao mi je što se ozljeda dogodila uoči doigravanja za prvakinje Italije. U isto vrijeme klub je ostao bez prve tehničarke i bez mene – rekla je Samanta, piše Večernji.

S obzirom na to da je operacija bila u Veroni, Samanta se oporavljala u prijašnjem klubu tako da ovo ljeto baš i nije bila puno kod kuće. – Tako je svako ljeto. Uvijek su neke reprezentativne akcije. Iz sela od 20-ak ljudi Mnogi stručnjaci predviđali su da će vaša sestra Nikolina imati još bolju karijeru od vaše. "Gdje je danas sestra?" pita našu Istranku novinar Večernjeg.

– To bih i ja voljela znali. Trenutačno razmišlja što želi raditi u životu. Za sada trenira i igra u Poreču. Razmišlja o fakultetu, dečkima. Neka sama odluči što želi – istaknula je za Večernji.

Samanta je iz malog istarskog mjesta Danijeli, u kojem živi dvadesetak ljudi, kraj Kringe u općini Tinjan poznatijoj po istarskom pršutu. – To je selo s malim brojem stanovnika, ali s puno djelatnosti, od proizvodnje pašte, prerade drva, pekare, autopraonice do konobe. Mama mi se bavi ugostiteljstvom, ima konobu “Danijeli”, a tata pilanu i bavi se proizvodnjom klupa. Kao mlađa znala sam pomagati roditeljima. Pomažem i sada, ali samo u konobi, a prije sam znala raditi i u pilani. Ima puno posla, moji imaju trideset zaposlenih – rekla je Samanta za Večernji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa