uskoro SAJAM PRŠUTA

Svratite do Tinjana, počastite se pršutom i uživajte u dobroj zabavi

0
Sajam pršuta zaštitni je znak Tinjana
Sajam pršuta zaštitni je znak Tinjana

U Tinjanu Općini istarskog pršuta bit će 14. i 15. listopada održan 11. Internacionalni sajam pršuta. Sajam pršuta već niz godina u Tinjan dovodi brojne posjetitelje, prosječno ovu značajnu manifestaciju središnje Istre u dva dana posjeti oko 25 tisuća ljudi. Izvrsna posjećenost i dobra prodaja sigurno je jedan od razloga zbog kojih je interes izlagača za sudjelovanje na sajmu iz godine u godinu sve veći, kao i šator u kojem se sajam održava. Iako su prijave za sudjelovanje na sajmu još uvijek u tijeku, već se sada zna da na sajam osim hrvatskih pršutara stižu i pršutari iz Italije, Slovenije, Njemačke, Austrije i Španjolske. Ljubitelji ove vrhunske delicije moći će kušati više od trideset vrsta pršuta, a koji je bolji procijenit će sami. Svaki je naime, poseban i jednostavno treba doći u Tinjan i kušati ih. A kako se s pršutom izvrsno sljubljuje sir i vino u ponudi će biti i ovi proizvodi. Ali to nije sve – na vanjskom dijelu sajma i ove će godine u ponudi biti niz drugih proizvoda, a unutar glavnog sajamskog prostora uz pršut u ponudi će biti i druge mesne delicije.

Svečano otvaranje 11. Internacionalnog sajma pršuta zakazano je za 11 sati 14. listopada, a tijekom otvaranja ISAP-a bit će proglašeni i najbolji pršuti u više kategorija.

Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu sredinom listopada u ovu općinu donosi i niz zabavnih programa. Tijekom dana u šatoru će posjetitelje zabavljati Luka Brgić, Duo Magnolia, Provin band, Emanon band, Bambus band i Kvartet Tirozin. Večernji sati subote 14. listopada rezervirani su za koncert Mladena Grdovića i Proletera. Sigurno ne manje zabavno bit će i posljednje večeri sajma. Naime, u nedjelju će biti održan koncert The Frajli i Replay banda.

Sastavni dio ovogodišnjeg sajma bit će i sportski programi, koji redovito privuku velik broj rekreativaca i zaljubljenika u predivne pejzaže središnje Istre. U subotu s početkom u deset sati starta turnir u pljočaknju – „Dobro došli z groton 2017.“. Tinjanski pljočkari, naime, igraju samo s kamenim pljočkama. U isto vrijeme kreće i pješačenje stazom suhozida te rekreativna biciklijada „Od lokve do lokve“. Pozivamo vas također da pogledate izložbu kosiri u Posti, ove godine naslovljena je „Kovačija“.  

Zaokružite u vašem kalendaru 14. i 15. listopada, svratite do Tinjana – Općine istarskog pršuta, uživajte u izvrsnim delicijama, pogledajte gastro show koji će ove godine imati svoju premijeru,a kuhat će dva vrhunska kuhara iz Italije i Hrvatske, prošećite sajamskim prostorom i uživajte u dobroj atmosferi i pozitivnim vibracijama.

Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu organiziraju Općina Tinjan, Udruga proizvođača Istarskog pršuta, Cerot d.o.o. te Merikane. Pokrovitelji ISAP-a su Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, Ministartsvo poljoprivrede, Ministarstvo turizma i Istarska županija.

Ovogodišnji partner ISAP-a je Consorzio di Prosciutto di Parma.  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa