Projektom Pula Centar omogućit će se širenje kanalizacijskog sustava Pule

0
Centar Pule
Centar Pule

U sklopu nastavka projekta „Pula centar“ kojim je predviđena gradnja sekundarne kanalizacijske mreže Pule putem pomoći bespovratnih sredstava EU, predstavnici Grada Pule i gradskog poduzeća Pragrande za sve zainteresirane građane u narednim će danima ponovno održati prezentacije po gradskim mjesnim odborima na kojima će izvijestiti o svim do sad poduzetim aktivnostima i onome što slijedi u projektu.

Podsjećamo,  obuhvat sustava odvodnje Pula Centar čini uže gradsko središte sa pripadajućim kvartovima te rubna ili prigradska naselja u kojima je moguće širiti mrežu kanalizacije, a to su: Veli Vrh,  Padulj, Šijana, Monte Giro, Ilirija, Valdebek, Busoler, Monte Serpo, Valmade, Šikići, Škatari, Jadreški.

Prva javna prezentacija održat će se u utorak 19. rujna u 17 sati u prostorijama mjesnog odbora Veli Vrh (Brunjakova 5), a potom u 19 sati u prostorijama mjesnog odbora Štinjan. U srijedu 20. rujna u 17 sati prezentacija projekta održat će se u prostorijama mjesnog odbora Busoler (Šišanska 25A) za tamošnje mještane te za mještane Valdebeka.

Putem izlaganja svi zainteresirani građani koji su se već aplicirali na pristupanje projektu moći će dobiti konkretne odgovor oko načina pripreme dokumentacije te će se prezentirati sam postupak izrade planske dokumentacije kao preduvjet za ishodovanje građevinskih dozvola.

Stopa priključenosti na kanalizaciju u Puli iznosi oko 86 posto, a još uvijek sedam tisuća domaćinstva na tim područjima ima septičku jamu. Cilj je putem EU projekta „Pula Centar“ dodatno smanjiti tu brojku i priključiti čim više domaćinstava rubnih dijelova grada na kanalizacijski sustav.

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa