Delegacija Istarske županije boravila u Dublinu

0

Istarski župan Valter Flego, pulski gradonačelnik Boris Miletić te direktor Istarske razvojne agencije Boris Sabatti sa suradnicima, boravili su od 11. do 13. rujna 2017. godine u Dublinu, u sklopu projekta Tehničke pomoći Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., koji se financira iz ESI fondova.

Tijekom službene posjete koja je upriličena s ciljem jačanja kapaciteta regionalne samouprave u strateškom planiranju razvoja i povlačenju sredstava iz ESI fondova, upriličeni su sastanci na najvišim razinama; s gradonačelnikom grada Dublina Mícheálom MacDonncha, te menadžerom grada Owenom P Keeganom, s kojima su razmijenjena iskustva o upravljanju gradom i regijom. Teme razgovora odnosile su se na uspješan irski model u privlačenju investicija, te na EU fondove kao načinu financiranja kapitalnih i strateških projekata. Tijekom susreta bilo je govora i o turizmu i brendiranju destinacije, budući da i Dublin i Istra ostvaruju 30 posto ukupnog turističkog prometa u svojim državama.

Župan Flego je susret ocijenio kao vrlo korisnim te je izrazio nadu da će se iskustva i primjeri dobre prakse Dublina moći primijeniti i u Istri.

„Siguran sam kako ćemo i u buduće nastaviti dobru suradnju s gradom Dublinom, posebice između naših razvojnih i turističkih agencija“, naglasio je istarski župan.

Tijekom boravka u irskome glavnome gradu, predstavnici iz Istre susreli su se i s irskim udruženjem koje okuplja izabrane vijećnike iz 31 okruga i gradskih vijeća - AILG, predstavnicima Ministarstva turizma, Odjela za transport, turizam i sport, predstavnicima Upravljačkog tijela za Europski socijalni fond, kao i predstavnicima irskog Nacionalnog gospodarskog i socijalnog vijeća. Navedeni su susreti provedeni uz podršku i suradnju Veleposlanstva RH u Irskoj, s kojim je između ostalog bilo govora i o privlačenju turista iz Irske u Istarsku županiju.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa