tunolov

Pulska ekipa Marko pobjednik Offshore World Challengea

0
Ekipa Marko
Ekipa Marko

Ekipa „Marko“ iz Pule na čelu s kapetanom Draženom Horvatom s osvojenih 880,5 bodova, pobjednici su 3. izdanja natjecanja Offshore World Challenge – Poreč 2017, čime su se kvalificirali na Svjetsko prvenstvo u Queposu u Kostarici. Drugo je mjesto osvojila također domaća ekipa pod nazivom „Terapija“ s kapetanom Vladimirom Božcem i osvojenih 846 bodova.

Treće je mjesto s osvojenih 798,75 bodova pripalo talijanskoj ekipi „Fiuri“ kapetana Fabrizia Mantovana, a nagradu im je uručio gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, dok je dobitnicima prvog i drugog mjesta nagradu uz čestitke predao župan Istarske županije Valter Flego.

Uz proglašenje prvih deset natjecateljskih ekipa s najvećim brojem bodova, proglašene su i tri izvanredne nagrade. Fair play nagrada pripala je talijanskoj ekipi „Bracco Tuna“ koju je uručio gradonačelnik grada Pule Boris Miletić. Ekipa „Fish 42“ zaslužila je nagradu Najveća riba, ulovivši prvog ribolovnog dana tunu tešku 120,90 kilograma. Kapetanu Fabriziju Rossu nagradu je uručio predsjednik ŠRK Big Game 4 Tuna Franko Čerin. Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić nagradu Najmlađa ekipa uručio je natjecateljima okupljenima u ekipu „Citta' Di Trieste – Grma Funtana“ na čelu s kapetanom Darijom Terzijem.

Trećeg natjecateljskog dana u borbi dugoj gotovo dva sata, najtežu tunu izvučenu na brod, tešku 96,7 kilograma ulovila je ekipa „Terapija“, drugoplasirana ekipa ovogodišnjeg natjecanja. Ekipa „Frenzy BGFZ Mass“ i kapetan Andrej Brodnik u samo 44 minute izvukli su tunu tešku 63,2 kilograma. „Taboo Team“ i kapetan Valentino Vujasin u samo 14 minuta izvukli su na brod tunu tešku 46,1 kilogram.

Na ovogodišnjem 3. izdanju Big Game natjecanja na kojem je sudjelovalo ukupno 67 natjecateljskih ekipa u tri natjecateljska dana, ulovljeno je ukupno 40 tuna. Iz mora je izvučeno 19 tuna, dok je 21 tuna bez ozljeda puštena u more. Vađenje tune regulirano je kvotom Ministarstva poljoprivrede, a koja je za ovo natjecanje iznosila 2 tone i 754 kilograma. Tuna koja nije vađena iz mora, puštena je u more prema catch&release principu.

Ovogodišnje je natjecanje obilježeno izuzetno zahtjevnim vremenskim uvjetima na otvorenom moru, što nije demotiviralo brojne natjecatelje u svakodnevnoj borbi s velikom ribom, od kojih je najveći broj bio iz Italije i Hrvatske ali i drugih europskih zemalja uključujući Austriju, Njemačku i Rusiju. Svakodnevno vaganje ulovljene tune na porečkoj rivi, usprkos kiši privuklo je i brojne radoznale građane i posjetitelje Poreča koji su se na kraju svakog vaganja fotografirali s impresivnim ulovom.

Organizatori ovogodišnjeg natjecanja su ŠRK Big Game 4 Tuna i MPG, dok su sponzori natjecanja Valamar Riviera, Hrvatska turistička zajednica, Grad Poreč, TZ Poreč, TZ Funtana, Lučka uprava Poreč i brojni drugi sponzori.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa