matica hrvatska

Predstavljena zbirka pjesama Snježane Akrap-Sušac

0
S predstavljanja u pulskom ogranku Matice hrvatske
S predstavljanja u pulskom ogranku Matice hrvatske

U Ogranku Matice hrvatske u Puli 15. rujna predstavljena je knjiga Mazilica autorice Snježane Akrap-Sušac. Riječ je o zbirci pjesama za djecu koja je nastala u suradnji s Osnovnom školom Vidikovac i Osnovnom školom Šijana, čiji su učenici zbirku prigodno ilustrirali s mentoricama Robertom Weissman Nagy i Editom Borojević.

Nakon Male zb(i)rke priča i zbirke Mic po mic koje se sastoje od proznih i pjesničkih tekstova, ovo je već treća autoričina knjiga za djecu. U Mazilicu je uvršteno dvanaest pjesama, u kojima je poseban naglasak stavljen na najveće životne vrijednosti: ljubav, dobrotu i prijateljstvo. Osim predstavljanja, održala se i izložba crteža učenika Osnovne škole Vidikovac i Osnovne škole Šijana koji su nastali na temelju svih pjesama iz Mazilice.

Program predstavljanja vodila je Branka Mamula, profesorica hrvatskoga jezika, a knjigu su, osim autorice, predstavile urednica Ana Šarčević, Alvijana Klarić, profesorica hrvatskoga jezika i članica Predsjedništva Ogranka Matice hrvatske u Puli te već spomenute Roberta Weissman Nagy i Edita Borojević. Program su otvorile učenice Petra Filjar, Eleonora Lenić, Gea Seferagić Pliško, Leticija Sviben, Manuela Todorović, Martina Vlahović i Klara Vuković otpjevavši prigodne dječje pjesmice.

Pjesme iz Mazilice recitirale su Elenora Lenić. Gea Seferagić Pliško i Alvijana Klarić koja se u svojemu izlaganju osvrnula i na autoričin dosadašnji rad. Program su obogatile Leticija Sviben i Martina Vlahović, učenice Osnovne škole Vidikovac i Glazbene škole „Ivan Matetić Ronjgov“ Pula koje su na klaviru odsvirale skladbe Sonata i Matador.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa