poreč

Najveću tunu od 120 kila ulovila ekipa iz Italije

0

Prvi natjecateljski dan 3. izdanja Offshore World Challenge – Poreč 2017 obilježila je najveća izvučena tuna teška 120,9 kilograma koja je talijanskoj ekipi „Fish 42“ pod vodstvom kapetana Fabrizija Rossa donijela najveći broj bodova. Drugoplasirana ekipa „Triglav Bota“ kapetana Pere Šare, ulovila je tunu tešku 109,15 kilograma, dok je na trećem mjestu sa znatno manjim ulovom s 49,5 kilograma teškom tunom, ekipa „Fiuri“ iz Italije.

Tuna teška 120,9 kilograma ujedno je i prvi ulov ovog Big Game natjecanja. Po pregledu svih snimki ekipa koje su ulovile tune i utvrđivanju regularnosti ulova, na porečkoj je rivi pod nadzorom suca Tončija Lukete, te dr. Leona Grubišića iz Instituta za ribarstvo i oceanografiju iz Splita vagano šest tuna od ukupno ulovljenih deset. Ostale četiri ribe su puštene, s obzirom na odobrenu kvotu i tzv. catch&release princip natjecanja prema kojem se riba neozlijeđena pušta u more. Unatoč izuzetno teškim vremenskim uvjetima na moru, prvog dana natjecanja za najviši broj bodova natjecalo se 55 od ukupno prijavljenih 67 ekipa koje se natječu i za kvalifikaciju na svjetsko prvenstvo u Queposu na Kostarici, koje će se održati u travnju 2018.

Tunalicious Street Food Festival

Planirani Tunalicious Street Food Festival koji je trebao pratiti ovogodišnje Big Game natjecanje, zbog najavljene nepovoljne vremenske prognoze, odgođen je na sljedeći tjedan, od 21. do 23. rujna. Tuna Restaurant Week u jedanaest porečkih restorana aktualan je od 9. rujna do čak 23. rujna, dok je sinoć u restoranu Spinnaker održana Fine&Dine večera uz autorska jela s tunom chefa Nenada Kukurina i birana vina Ivana Damjanića. Više informacija o natjecanju zainteresirani mogu naći na web stranici: http://biggame4tuna.hr/ te na službenoj Facebook stranici natjecanja: www.fb.com/biggame4tuna. O popratnom zabavnom programu i Tunalicious Street Food Festivalu na https://www.tunaliciousporec.com/ i na službenoj Facebook stranici www.facebook.com/tunaliciousfestival.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa