U tijeku druga faza obnove Stacionara Doma zdravlja

0
Radovi u Stacionaru
Radovi u Stacionaru

U Stacionaru Doma zdravlja Dr. Lino Peršić u tijeku je druga faza obnove prostorija. Radnici De Contea preuređuju dvije bolesničke sobe u tri i šire sanitarnije u prostor sadašnje garderobe i skladišta laboratorija. Riječ je o prostoru iznad ulaza u Hitnu medicinsku pomoć u kojemu je u vrijeme izgradnje bio smješten laboratorij. Na stotinjak četvornih metara površine uredit će se tri bolesničke sobe, prijemna datoteka, pomoćna soba i kupaonica. Kapacitet će kao i do sada iznositi sedam bolničkih kreveta, ali u skladu s propisima Europske unije. 

Investiciju od 523 tisuća kuna pokrivaju Istarski domovi zdravlja iz vlastitih sredstava. Radovi su počeli 8. rujna i očekuje se da će biti gotovi do kraja studenoga.

U prvoj fazi obnove obnovljeni su ambulanta, liječnička i sestrinska soba, a u trećoj fazi, koja je u planu za sljedeću godinu, preostaje obnoviti šest soba, garderobu i pripadbe sanitarije.   

Nakon završetka druge faze bilo bi dobro sobe opremiti novim krevetima i ostalim namještajem, ali ova investicija ne pokriva tu nabavku, pa se u Domu zdravlja temeljem dosadašnjih pozitivnih iskustava nadaju da će ova potreba potaknuti humanitarnu akciju. (Tekst i foto: Robi Selan)

Prostor koji se obnavlja nalazi se iznad ulaza u Hitnu medicinsku pomoć

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa