Davor Bernardić u Umagu sa svjetski poznatim znanstvenicima

0
Dr. Erich Hoedl, Radolfo Fiorini, Davor Bernardić, Garry Jacobs i Winston Nagan
Dr. Erich Hoedl, Radolfo Fiorini, Davor Bernardić, Garry Jacobs i Winston Nagan

Članovi Svjetske akademije znanosti i umjetnosti okupili su se u Umagu kako bi prisustvovali prvoj internacionalnoj konferenciji Agenda 2030: Ekonomija u svijetu promjena. U ime udruge EXEL, koja je ujedno jedan od organizatora ove prestižne konferencije pozdravio ih je počasni član Davor Bernardić.

Umag su tako posjetili svjetski poznati znanstvenici, među kojima su i glavni izvršni direktor Svjetske akademije znanosti i umjetnosti Garry Jacobs, predsjednik Svjetske akademije znanosti i umjetnosti Winston Nagan, potpredsjednik Europske akademije znanosti i umjetnosti Erich Hoedl i poznati talijanski fizičar Radolfo Fiorini. Konferencija Agenda 2030 je prva konferencija u kojoj će naglasak biti na približavanju najsuvremenijih znanstveno-istraživačkih metoda u polju ekonomije mladim znanstvenicima, ali i na svim izazovima modernog doba – siromaštvu, obrazovanju, ekonomskom rastu, zdravstvu i održivom razvoju. Jedan od organizatora konferencije jest i hrvatska udruga EXEL (Experimental Economics Lab) koja djeluje na promicanju znanstvene izvrsnosti i traženje inovativnih, znanstveno utemeljenih rješenja iz područja gospodarskog i društvenog djelovanja.

„Ponosan sam što se upravo u Umagu danas nalaze najpoznatija imena svjetske znanosti i ekonomije i što se ovakav tip konferencije održava upravo u Hrvatskoj. Cilj je potaknuti povezivanje znanstvenika iz cijelog svijeta, ali i prezentirati svježe i važne ideje za napredak hrvatskog gospodarstva. U iduća dva dana imat ćemo priliku učiti od najboljih. Obrazovanje je moj apsolutni prioritet, podržavam rad EXEL-a i sličnih udruga i znam kako Hrvatska ima kadar kojim se itekako može ponositi, što dokazuje i uspjeh naših studenata na prestižnim svjetskim sveučilištima. Posve sam siguran kako ovakav networking može značajno doprinijeti razvoju naše zemlje, i to ne samo u ekonomskoj dimenziji“, poručio je Davor Bernardić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa