S važećom putovnicom ne može do vlastitog novca?

0

Jedan klijent Erste banke iz Labina požalio nam se zbog birokratske zavrzlame koju ima s tom bankom. Naime, on je nedavno izgubio dokumente, među kojima i karticu tekućeg računa, bez koje sada ne može raspolagati svojim novcima.

Putovnicu srećom nije izgubio, a na policiji je dobio privremenu osobnu iskaznicu, pa je s ta dva dokumenta došao u banku ne bi li mu izdali novu karticu tekućeg računa kako bi mogao raspolagati svojim novcem.

No, u banci su ga odbili a on se potom požalio našoj redakciji. Stoga smo od Erste banke zatražili pojašnjenje.

„S obzirom na to da konkretni slučaj ne možemo komentirati, općenito možemo reći kako Erste banka svojim klijentima omogućuje neometano podizanje sredstava na šalterima u poslovnicama banke temeljem njihovih važećih dokumenata (osobna iskaznica ili putovnica, ali ne i privremena osobna iskaznica MUP-a, jer ne sadrži podatke potrebne za identifikaciju klijenta). U slučajevima kada klijent nema sa sobom valjani dokument kojim može dokazati svoj identitet, sredstva s računa se ne mogu isplatiti, čime banka štiti interese samog klijenta od eventualnih zloupotreba“, odgovorili su nam iz Ureda korporativnih komunikacija Erste&Steiermärkische Bank.

S obzirom da u odgovoru banke lijepo stoji da se novac može podići i s putovnicom, ostaje nejasno zašto našem čitatelju to nije omogućeno u labinskoj poslovnici Erste banke. (N.Č.)  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa