petar radovan

Istarskog lovca na oluje kraj Červara umalo udarila munja

0
Petar Radovan (foto: Facebook)
Petar Radovan (foto: Facebook)

'Povijesna tuča', koja je pala na području Plomina zabijelivši taj kraj kao da je zima, ne bi bila tako dobro dokumentirana fotografijama i videozapisima da nije bilo lokalaca koji su iste sekunde atraktivne prizore poslali u javnost preko portala istramet.hr., donosi tportal.

Na toj adresi stanovnici Istre i turisti mogu u svakom trenutku doznati kolika je temperatura zraka, kakav je vjetar i pada li kiša na više od 30 lokacija diljem poluotoka. Sve to zahvaljujući meteorolozima amaterima koji svaki iz svojeg razloga ima kućnu meteorološku postaju u dvorištu, a koja svakih pet minuta šalje aktualne podatke na server portala. Neki to rade jer se bave poljoprivredom, a oni drugi, među kojima je i Petar Radovan, jer su od djetinjstva fascinirani ekstremnim vremenskim pojavama, piše tportal.

Nerijetko i sam lovi oluju u krugu od 20 kilometara. Za one koje ne ulovi sam i ne snimi fascinantne prizore, tu je cijela vojska onih koji su spremni odmah mobitelom uloviti tuču, vjetar, cunami ili pijavicu te poslati na portal i na društvene mreže. Prije koju godinu je ganjajući oluju kod Červara imao bliski susret s munjom koja je udarila nekoliko metara od njega. 'Lovili smo tu oluju, a novi olujni centar je nastao iznad naših glava. Najopasnije je stajati na plaži kada grmi', prisjeća se i upozorava. Posljedica, srećom, nije bilo, osim zujanja u ušima, donosi tportal.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa