max stoja

Položen kamen temeljac trgovačkog centra Max Stoja

0
U polaganju kamena temeljca sudjelovali su istarski župan Valter Flego i pulski gradonačelnik Boris Miletić
U polaganju kamena temeljca sudjelovali su istarski župan Valter Flego i pulski gradonačelnik Boris Miletić

Na području bivšeg kamenoloma Max Stoja u Puli simboličkim polaganjem kamena temeljca započeli su radovi na izgradnji istoimenog trgovačkog centra. Investicija je vrijedna 400 milijuna kuna, a budući centar prostire se na 71.000 m2 bruto površine, odnosno 30.000 m2 neto iznajmljivog prostora s predviđene tri etaže sa oko 100 trgovina te parkiralištem na dvije podzemne etaže s ukupno 830 mjesta.

U polaganju kamena temeljca sudjelovali su istarski župan Valter Flego i pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je izrazio zadovoljstvo što će se izgradnjom centra sa svim popratnim sadržajima bivši kamenolom sanirati. „Ovo je doista velika investicija, tvrtka je uplatila preko 28 milijuna kuna komunalnog doprinosa s kojim smo mogli izgraditi drugu infrastrukturu u gradu, poput proširenja pulske obilaznice i Trga kralja Tomislava, a i ovdje će se izgraditi potrebna infrastruktura kako bi omogućili pristup novom centru. Centar će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta i sadržajima će dodatno će obogatiti ponudu grada“, kazao je pulski gradonačelnik.

Direktor trgovačkog centra Max Stoja d.o.o. Stevan Muidža kazao je kako je investicija vrijedna 400 milijuna kuna. „U sklopu centra predviđen je zabavni dio s kino dvoranama, dječjom igraonicom i restoranima koji će utjecati na poboljšanje turističke ponude Grada Pule i okolice te omogućiti produženje sezone“, kazao je Muidža. Glavni izvođač radova je tvrtka Kamgrad d.o.o. iz Zagreba, na osnovu projekta koji je izradilo društvo ATP projektiranje iz Zagreba, a predviđeno otvaranje centra zakazano je za studeni 2018. godine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa