auto iz 1982. godine

Kuća na kotačima: Šveđani iz Azerbajdžana putuju u Istru

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Ovaj auto je star 35 godina, ali odvezao nas je preko pola svijeta. Išao je po pijesku, kamenu, snijegu i normalnoj cesti, a nikad nas nije izdao, kaže nam Bert Öhman iz Švedske koji sa suprugom Catharine putuje svijetom u automobilu koji kamp kućicu ima ni manje ni više nego na - sebi, piše 24sata.

Vozilo samo po sebi izgleda čudno i nezgrapno. Običan auto s nastavkom iznad sebe. Međutim, Bert kaže kako se auto vozi vrlo lako, kao i svako drugo vozilo. U njemu ima mjesta za dvije osobe. Uz vozačka sjedala i kontrole, u automobilu se nalaze mini kuhinja sa sudoperom, hladnjakom i pećnicom, ostava te krevet za dvije osobe. - Sve imamo osim kupaonice. Izgleda malo, ali iznenadili biste se. Unutra možete normalno stajati, a ima mjesta i za rasklopiti stol - objašnjava nam Catharine. Na čudnovato vozilo smo naletjeli u Zagrebu, a u razgovoru sa švedskim parom otkrili smo da putuju u Istru, piše 24sata.

- Išli smo kroz Tursku, Iran, Pakistan, Indiju i Kinu. Najzanimljivije je bilo voziti podno Himalaje, ali sve je to naš auto izdržao - dodao je Bert. Nakon Kine krenuli su u Azerbajdžan, a sad su stigli u Hrvatsku. - Na prvom putovanju bili smo u južnom dijelu, a sad idemo u Istru. Nakon toga opet krećemo prema sjeveru i put, naravno, završavamo u Švedskoj - dodao je Bert. Njihov automobil je inače Saab 900 iz 1982. godine i iznenađujuće je da su s tako starim automobilom uspjeli proći više od pola svijeta po raznim vremenskim uvjetima, donosi 24sata.

Foto: 24sata

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa