satira

NewsBar: Slovenija mora na boce terana staviti Jakovčićevu sliku

0
Foto: NewsBar
Foto: NewsBar

Slovenija je tražila zabranu korištenja naziva Teran u Hrvatskoj, no obratom lopte sudbine, na kraju će sami morati trpjeti posljedice. Naime, ako Slovenija želi koristiti naziv izvornog istarskog vina Teran, morat će na boci objaviti sliku Ivana Jakovčića, piše satirički portal Newsbar.

- Ova odluka Europskog parlamenta velika je pobjeda za hrvatsku diplomaciju i pokazuje svu širinu i spektar suvereniteta naše države te sposobnost naše diplomacije. Teran će biti jedan od najprepoznatljivijih hrvatskih brendova u Piranskom zaljevu i postaje temelj našeg brendinga u toj regiji - objasnio je Milica Fiorelli, istarski vinar, diplomat i filantrop, donosi satirički portal NewsBar.

Slika Ivana Jakovčića neće biti samo prepoznatljivo lice brenda nego će istovremeno biti i edukativna jer će informirati kako se Teran dobiva. Naime, istarski Teran čuven je u svijetu vinarstva kao jedino vino koje se dobiva političkim pritiskom na grožđe, zbog čega okus ima jednu posebnu diplomatsku notu, donosi satirički portal NewsBar.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa